Ygemans blöta krut


Mycket sällan är politik självklart. Men nu uppstår ett sådant moment. Utanförskapet växer, ohälsan skenar, det kommer oroande signaler som rör penningpolitiken etc.. etc.. Allt detta bemöts med verkningslösa och illa analyserade åtgärder.

De rödgröna med Anders Ygeman i spetsen bemöter detta med ett inte. Kan liknas vid en armé med de bästa av vapen. Men tyvärr är vapnen laddade med blött krut. När verkanseld beordras låter det bara ”Klick”. När anfall beordras står fienden redan med bajonetten tryckt mot Ygemans strupe. Metafornen kan såklart göras hur lång som helst. Men kanske är det så att Ygeman får bära den rödgröna rörans hundhuvud.

Det är nu uppenbart att den rödgröna röran tappat greppet. Sverige av idag styrs av en regering som tappat horisonten. Allt går bara runt, upp och ner är satt ur spel. Sverige behöver en regering som tar in samtiden. Som kan möta samtidens stora utmaningar med precisa reformer. Dagsläget kan inte mötas med ”antal poliser”, ”antal lärare” etc. Det som behövs är grundläggande analyser som beskriver samtidsutmaningar. Varför växer utanförskapet? Hur mycket kostar utanförskapet? Varför lämnar så många arbetsmarknaden i förtid? Frågorna läggs på hög. Svaren lyser med sin frånvaro.

Anders Ygeman är som en förinspelad textslinga. Talar med låg röst för att låta kunnig. Men sällan eller aldrig sägs något som går att relatera till åtgärder eller handlingar.

Det är ett faktum att den rödgröna politiken leder till färre nya jobb. Trots god konjunktur skapas alltså 50 000 – 100 000 färre nya jobb än med en Alliansbudget. Summorna dyker även upp när utanförskapets årliga ökningstakt skall beskrivas. Kan där finnas en koppling?

Det är fullkomligt galet att landet skall tappa nya jobb samtidigt som utanförskapet växer, i en tid när alla goda krafter måste samverka för att fler skall bli aktiva samhällsbyggare. Sverige behöver fler, inte färre nya jobb. Sverige behöver färre människor i utanförskap, inte fler. Sverige behöver öka samhällsdeltagandet, inte minska det samma.

Hur svårt kan det vara?

 

 

 

2 svar

  1. Exakt. Hur svårt kan det vara att fälla regeringen?

    Tycks vara blött krut i den meningslösa oppositionen också…

  2. Utanförskap i förorterna också med bilbränder, bränder i garage, kriminalitet och våld mot poliser och ambulanspersonal.Ghettoområden.
    Det är blöt i krut i alla politiska partier.
    Oppositionen vill ju inte fälla regeringen Löfven heller, det händer ingenting de har fastnat i kvicksanden och kommer inte upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: