Det rödgröna KOLlegiet


Antagligen fullkomligt unikt. En regering med flera olika ståndpunkter. Rödgrön förvirring till nästa nivå. Det är verkligen svårt att utläsa vad som är Sveriges hållning i en lång rad frågor. Det måste vara en mardröm, som utrikespolitiker i ett annat land, när det finns behov att tolka Sveriges hållning, i nästan oavsett vilken fråga som är aktuell.

Vattenfall och Brunkolen. Skall den vara i marken, eller ska verksamheten säljas? Denna fråga borde varit förbredd. Denna så viktiga fråga för Sveriges framtiden och en för hållbar planet, borde inte avgöras mitt inne i det rödgröna kaoset. Det finns i stort sett bara två möjligheter att angripa en stor utmaning. Vara förberedd eller oförberedd. 2014 valde Svenska väljare att lämna detta ansvar till de rödgröna. Väljare som röstade så för att det finns en vilja att Brunkolen ska stanna i jorden. Men idag är det ingen som vet. Det kan sluta precis hur som helst.

En rödgrön slogan i valrörelsen 2014, Alliansen lånar till skattesänkningar. Men vart går de rödgröna lånen?

1, 50 000 färre nya jobb.

2, Växande utanförskap.

3, Dyrare jobb.

4, Sänkning av Sveriges konkurrenskraft.

5, Ökat bidragsberoende.

Kanske var det så att de rödgröna vann valet 2014, mycket beroende på löften om Europas lägsta arbetslöshet. Ord är en sak, handling något helt annat. Återigen rödgrön inkonsekvens. Det finns inte en enda människa med sitt sunda förnuft i behåll som tror att denna politik leder till fler jobb. Här finns kanske orsak att gå längre än att säga, ”det kan gå precis hur som helst”. Här handlar det om direkt ohederlighet. Här spelar de rödgröna Rysk roulett med förtroendet för politik.

I stället borde rödgröna slogans låtit typ;  ”Vi tror inte att samhället byggs av nya jobb.” ” Vi vill göra det dyrare att jobba.” ” Vi satsar på att bygga ut bidragen.” ”Fler i utanförskap.” ”Dyrare jobb – Mindre välfärd.” Dyrare svenska jobb – Minskad Global konkurrenskraft.” Dyrare jobb – Fler i utanförskap.” ”Lägg ner Kärnkraften – Satsa på Brunkol.”

Det är inte långt till 2018. Det handlar om att, räddas vad som räddas kan, fram tills dess..

 

Ett svar

  1. Nej, det är inte så långt till nästa val i september 2018, fyra år till med Löfven, nej tack säger jag till det eller något annat alternativ, den som lever få se, kanske någon bildar något nytt parti som man kan rösta på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: