Bomma inte Byggboomen


De rödgröna vill att det byggs fler bostäder. Men motarbetar allt som stimulerar att nya bostäder byggs. Men de verkliga utmaningarna, när det kommer till den Svenska bomarknaden så handlar det om marknaden i sig. Den stora utmaningen handlar om att låta efterfrågan och tillgång få fritt spelrum.

På många sätt är debatten sinnesjuk. Om det nu finns stor efterfrågan på bostäder. Vad är då problemet? Finns en efterfrågan, så har det sällan inträffat att det inte snabbt uppstår aktörer som ser till att svara på efterfrågan. Det som borde engagera politiken är varför detta inte idag sker per automatik.

Sverige är ett av de länder i Världen där det är dyrast och krångligast att bygga bostäder. Här finns enormt mycket att utveckla. Sen gäller det att tvätta bort de planekonomiska tendenserna i Sveriges. Alla byggsubventioner och anat trams som skärmar av bostadsmarknaden från verklighet och oroar investerare måste upphöra.

Alla komponenter som behövs för att skapa en Byggboom i Sverige finns på plats. Nu finns bara ett enda hinder kvar och det är en Rödgrön regering..

 

Ett svar

  1. Fint att du trots allt erkänner att även Alliansregimen ägnade sig åt planekonomi under 8 år då… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: