Gilla läget


Ett EU utan Britterna. Lite som korv med bröd, utan bröd. Kan liknas vid ett äktenskap under prövning, där det äkta paret väljer ansöka om skilsmässa i förebyggande syfte. Mycket få förhållanden mår bra av en skilsmässa. Så långt råder enighet. Men skilsmässor kan öppna upp för nya möjligheter. Delad vårdnad är ett sådant utryck som alltid är nyttigt. Numera finns två parter som slår vakt om Europas välmående.

Men förhållandet där parterna i äktenskapet bor under samma tak är nog ändå att föredra. Sett ur ett känslomässigt perspektiv finns i stort sett ingen som blir vinnare i ett skilsmässodrama. Känslan av tillhörighet är alltid att föredra. Men nu gället det att gilla läget. Anpassa handlade och taktik till rådande omständigheter. Sverige har nu chansen att vara med och skapa en stark position i det nya Europa som växer fram till följd av Brexit.

Det är viktigt att Sveriges regering snabbt börjar jobba med Europa frågan. Det kan mycket väl vara så att Europafrågorna snabbt klättrar upp i dagordningen inför valet 2018. Valet 2018 kan mycket väl bli ett Europaval. Risken är att EU-motståndet i Sverige sporras av Brexit. Nu gäller det att snabbt gilla läget. Positionera Sverige som en stark EU-anhängare. Visa på fördelarna med ett EU-medlemskap, samtidigt som nya band måste knytas till Britterna.

6 svar

 1. Vilka fördelar menar du? Dessutom funkar inte EU samarbetet då så fort det blir något problem skiter medlemmarna i att följa överenskommelser. Det finns knappt någon demokrati i EU. EU är ett elitprojekt och saknar folklig förankring, då det enda EU sysslar med inte på något sätt förbättrar för vanliga medborgares liv. Kanske jag har fel så rätta mig gärna.

  • Hej Christer
   Du svarar på frågan varför Nej-sidan avgår med segern. Men då missar du faktiskt hela poängen med EU. EU är ett fred och frihetsprojekt. Idag lurar mörka krafter fram sådana åsikter som du framför. Det är nu, vi som tror på fred och frihet måste enas för att Europa skall fortsätta på den inslagna vägen (Fred o Frihet). Om vi inte står upp och bekämpar Jimmie Åkesson, Viktor Orbán, Putin, Jean-Marie Le Pen, Boris Johnson etc kan fred och frihet snart vara ett minne blott. Ägna gärna dessa ord en stunds eftertanke.. Tack på förhand..

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Så varför misslyckas detta så kallade freds- och frihetsprojekt med att hålla ihop?

   • Hej Peter
    Antagligen för att vardagens plånboksfrågor hamnar före fred och frihet på dagordningen. Det största hotet mot fred och frihet, är när fred och frihet tas för givet..

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Och vilka är det som talar om plånboksfrågor istället för fred och frihet?

  • Hej Peter
   Den fria rörligheten ur flera olika perspektiv en plånboksfråga. Vill man t ex lämna EU är den fria rörligheten ett sådant argument. Typ, det kommer människor till vårt land och tar våra jobb osv.. osv..

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: