Brunkolets gröna väg


Den som vill ha det varmt och skönt i hemmet kan skänka Brunkolet en kärleksfull tanke. Brunkolet är tydligen något som ingen vill kännas vid, men som spelat och spelar stor roll i allas liv. Men kanske är det så att mänsklighetens relation till Brunkolet är långt mera komplicerad än så.

När Gustav Fridolin viftade med en bit Brunkol i Sveriges Riksdag var det en del av Europas Kol-historia som visades upp. Idag är Brunkolet känt som något som smutsar ner och skapar växthuseffekt. Men för den äldre generationen är Brunkol något som skapat välstånd. En gång i tiden sysselsattes 10 000 tals människor med att bryta, hantera och förädla Brunkol.

Lova runt och hålla tunt. De rödgrönas valvinnande strategi 2014. Snacka om att väljarna blev blåsta. Något liknande saknar motstycke i Svensk historia. Ett fel kan aldrig blir rätt genom att lägga nya fel till gamla fel.

Brunkolet skall läggas ner, stanna kvar i marken. Det borde vara målsättningen för en regering med sund syn på Jordens framtid. Sverige skall inte handla med miljöfarlig Brunkol. Sverige skall behandla Brunkol så att den blir grön. Låt det ta några år. Fasa ut Brunkolet och låt ny miljövänlig teknik ta dess plats. Det är en komplicerad process som absolut inte skall drivas av en rödgrön röra under panikartade former. Brunkolet är ett kulturarv. Brunkolet är inblandad i Europas ekonomi. Det handlar om att visa Europas historia respekt..

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: