Daesh sista strid


Vidrighetens absoluta utpost är Daesh. Under Islams flagga utförs sällan skådade grymheter, som hämtade ur en helt annan tid. Men det är en röst från det förgånga som kvider. En röst som kanske just nu utför sina sista vidriga utspel. Daesh är pressat. Senaste tidens händelser tyder på desperation. När röken lägger sig kommer det säkert att visa sig att Daesh har ett finger med i spelet när det kommer till Kuppförsöket i Turkiet. Turkiet som ett NATO-land spelar en viktig roll när det kommer till att bekämpa Daesh. Flygbasen Incirlik i Turkiet spelar en mycket viktig roll när USA och Storbritannien utför bombräder mot Daesh positioner i Syrien och Irak.

Att detta handlar om något djupare än så är alltid spännande att spekulerar om. Daesh är en avskyvärd organisation som har lite eller i stort sett ingenting med Islam att göra. Men där finns ändå logik att plocka upp som är direkt kollat till välfärdssamhällets tillkortakommanden. Det finns en direkt koppling till Sveriges 1 miljon utanförsatta, eller varför inte Europas 50 miljoner utanförsatta. Välfärdsamhället är till sin konstruktion en fråga om delaktighet. Innanförskapet är utformat för att gynna den delaktige. Vilket såklart är alla sammanslutningars grundläggande målsättning. Ur detta perspektiv blir organisationer typ Daesh utanförskapets talesperson. En organisation som låter kulor och krut stå för kommunikationen.

Vem som helst kan hävda sin rätt. Men vad som är rätt kan alltid diskuteras. Hur fel det än är så försöker Daesh skapa sin rätt.

Det bästa vi här i Sverige kan göra för att eliminera Daesh är att jobba för att bryta upp utanförskap. Årtionden med att bygga ett välfärdsamhälle, med ett växande utanförskap är den grund där Daesh vuxit sig starkt.

Lite grovt skulle man kunna säga att Daesh alla attentat, är som att alla vi Välfärdsmänniskor får smaka på vår egen medicin.

Det är idag vi måste börja med att bryta upp utanförskap. Det måste bli en snar förändring. Helst skulle den förändringen varit gjord igår. Vi har inte råd att göra det dyrare att jobb. Vi har inte råd att låta utanförskapet växa. Redan i höst måste det komma nya reformer som bjuder in alla Svenskar i samhället. Om inte, får vi kalla in en ny regering..

 

 

4 svar

 1. Nu är det inte bara preDaesh som lever i utanförskap i Sverige utan allt fler människor i alla åldrar och även SD som så vitt jag vet vill selektera folk utifrån utseende och härkomst och allt annat ,som får allt fler anhängare här i landet ( tycker det är kusligt att politiker och även du kommer med antydningar om var vi ska leta förövare )
  Mycket möjligt att det är några galningar som säger sig tillhöra denna sekt som tar på sig ansvaret
  Men glöm då inte att offren som skördas må ha olika religiösa övertygelser och bakgrund, men de är oskyldiga offer oavsett
  Så vitt jag vet så är Turkiet ett relativt tolerant land vad gäller olika religioner och det hedrar dem
  Hur du sedan kan få det som hände igår/ i natt och fortfarande till att vi borde byta regering i Sverige är en gåta, eftersom detta inte har det minsta med vad som händer där
  Överenskommelsen om att vi ska vara värdland för stridsmaterial är ju partiöverskridande och jag tror ingen Svensk regering skulle klara ett krig oavsett
  Vi klarar ju inte ens att hålla inhemsk ordning nu och under er regeringstid var det som du brukar säga ” måttfullhet” som gällde
  Vare sig då eller nu stärks tilltron till detta land och dess magiska krafter att klara vare sig kris eller krig

  • Hej Birgitta,
   Jag har inte personifierat eller objektifierat striden. Men den politiska striden idag är att bekämpa utanförskap i alla dess olika former. Det är, som du säger, en kamp som inte enbart kan utföras av oss borgare. Dagens rödgröna regering driver en politik som ökar utanförskapet. Byts inte politiken ut, så blir det nödvändigt att byta regering. Innanförskap åt alla .. 🙂

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Så du menar att Fas3 var en gemenskap?
    i så fall med vem?
    Inte med samhället iallafall!
    Pensionärer som fick sänkt pension inte mindre ‘än tre ggr under er regeringstid, vad var det för gemensamhetsskapande i det?
    De mest framgångsrika jobbcoacherna var ju de som värvade folk till Daesh eller IS som det hette då
    Vad glädjande va att våra skattepengar investerades så att de både gynnade denna sekt och AF samtidigt ?

   • Hej Birgitta,
    Alla har rätt till sina åsikter i Sverige. Fria att leva, tänka och tycka. Något att fundera över i dessa dagar..

    Hälsningar
    Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: