Tondövhet inom Ericsson


Nya tider står för dörren. Nya fantastiska möjligheter. Men ledningen för Ericsson ser inte framtiden. Ericsson är ett företag som har för vana att föregripa tiden. Man skulle kunna säga att Ericsson inom många områden varit med och skapat framtiden. Nu däremot är det uppenbart att ledningen för Ericsson tappat både kurs och styråra.

Framtiden är grön. Om det finns någon som tvekar så räck upp handen. Om det finns något som Världen suktar efter så är det gröna lösningar på samtidens och framtidens alla utmaningar. Vart man än i Världens vänder sig så handlar utmaningarna om att ständigt hitta nya, mera effektiva gröna lösningar. Ericsson har ekonomin, ingenjörerna och kunskapen. Men vart finns visionerna?

Jobbet som VD för Ericsson är kittlande. Tänk att få vara med och skapa framtidens gröna samhälle. Det behövs bättre batterier till elbilar. Hela tanken med solceller och de enorma möjligheter detta innebär, är ett oändligt fält som kräver sina ingenjörer.  Vara med och bygga ut nätet för laddning av elbilar. Varför inte trådlösa laddningsstationer? Tänk trådlösa laddstolpar längs landets motorvägar, som kan ladda elbilarnas batterier under färd.!! Solceller som är så effektiva att det inte längre behövs batterier i våra mobiltelefoner och datorer. Bättre och effektivare elmotorer som kan driva tyngre fordon. Ny teknologi för att skapa mera effektiv elanvändning. Det behövs intelligenta system inom i stort sett alla områden för att bättre kunna hushålla med Jordens resurser. Inte minst inom livsmedel, här behövs nya djärva grepp. Varje dag kasseras miljoner ton fullt ätbara livsmedel. Säg den ingenjör som inte mycket snabbt skulle se möjligheter vid denna punkt.

Det finns tillfällen då förmågan att höra toner inte spelar någon som helst roll. Men den som har för avsikt att äga framtiden, måste höra tonerna som kommer från den tid som ännu inte utspelat sig. Idag hörs ljuva toner därifrån, som spelar de mest fantastiska sonater. Det handlar om smäktande violiner, stråkar som smeker lätt vibrerande strängar, lätt knäppande Harpor som tar sig an varje ton med en sådan känsla att ögon tåras. Inför dessa underbara toner, står dagens Ericsson helt oförberett. Här finns idag ingen förståelse eller insikt om vart framtidens affärer kommer att äga rum.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: