Politik som aldrig får bli vanlig


CH Hermansson har avlidit. Det är beklagligt och all vördnad till dennes efterlevande. Men arvet efter kommunismens hemskheter skall aldrig begravas. I stort sett allt som var CH Hermanssons politiska kamp är sånt som denna blogg vänder sig emot.

Det sägs att alla människor inte skall dömas för sina för sina gärningar efter döden. Då skall personens goda sidor belysas. Det kan mycket väl vara så att CH Hermansson var en trevlig prick. Men denna person bär ett mycket mörkt liv bakom sig. I stort sett alla massmördare som historien gör allt för att glömma var personliga vänner till CH Hermansson. Det håller inte att i efterhand ändra sig. Han man smutsat ner sig med historiens värsta massmördare så finns mycket små möjligheter till upprättelse.

Att säga sig vara för demokrati, feminism och en grön framtid och samtidigt ha vänner som Josef Stalin och Nicolae Ceaușescu då är man inte trovärdig. I en frihetsälskande, laglydig moderats ögon handlar det om en brottsling. CH Hermansson och dennes anhängare var det fria öppna samhällets fiender. Där frihet, demokrati och mänskliga rättigheter var långt i från självklarheter. Den typ att politisk kamp som utövades av CH Hermansson och dennes allierade kan idag bäst liknas vid terrororganisationer typ IS etc.

Kommunismens galenskap och dennes företrädare skall alltid stå vid skampålen. Galenskap får aldrig bli norm. Det fria öppna samhället skall alltid välkomna alla åsikter och alla tankar. Men låt historien slippa städa upp efter kommunismens irrläror och de ideologier som framfördes av CH Hermansson.

 

 

 

 

5 svar

 1. Glöm för all del inte att den borgerliga regeringen 1980 ansåg att den kommunistiske diktatorn Ceaușescu var en sådan genomhygglig prick att den valde att tilldela honom Serafimerorden, som förstås lades om halsen av självaste kungen.

  Även de saudiska kungarna Khalid och Fahd fick Serafimerorden januari 1981, under Fälldinregimen.

  En fråga: Var Ceaușescu en bättre och snällare kommunistdiktator under det borgerliga styret? 😉

  • Hej Peter
   Inläggets andemening är att en diktator alltid är en diktator. Precis som att en galen ideologi alltid är en galen ideologi..

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Men varför valde borgerligheten att OCKSÅ ge medalj till en diktator och till en galen ideologi? Jag trodde borgerligheten var lite bättre, lite finare, lite förståndigare. Jag hade visst fel. 🙂

   • Hej Peter,
    Rent utav ett dubbelfel 🙂

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Så du menar att det var rätt av den borgerliga regimen att dela ut en medalj till diktatorn och kommunisten Ceaușescu? Ja eller nej?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: