(S)ynundersökning rekommenderas


Utanförskapet växer, ohälsotalen skenar samtidigt som 300 000 nya Svenskar skall in på arbetsmarknaden. Det behövs ca 500 000 nya jobba i Sverige. Denna enorma samhällsutmaning bemöter de rödgröna med en politik som leder till färre nya jobb, lägre sysselsättning. Lastar över sjuklöneansvaret på företag som står för jobbskapandet etc. Skär ner på ROT o RUT som varit så viktigt för Sverige framgångssaga under Alliansens ledning.

Varför de rödgröna inte tycker sig se denna utmaning är en gåta. Nästan så att man hoppas det beror på oförmåga att se med egna ögon. Det är enkelt att avhjälpa. Det finns mängder med erbjudande om synundersökning. Men synundersöknar hjälper inte den som är blind inför verkligheten av ideologiska orsaker. Samma sak gäller den som bär ideologiska skygglappar. Det finns nog bara en sak som hjälper mot rödgrön blindhet och det är ett nyval..

 

8 svar

 1. Hur tror du regeringskonstellationen ser ut efter valet 2018?
  MP och KD lär åka ut. Den så kallade alliansen är oense i de stora frågorna och lär knappast kunna regera tillsammans. Det lär bli ett intressant val, och parlamentariskt stökigt.

  • Hej,
   Jag vill såklart att Alliansen återtar makten och får egen majoritet. I min Värld finns inget annat.
   Sen går det alltid att spekulera. Men i september 2018 vet vi säkert..

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Nu frågade jag inte vad du vill för det vet jag. Jag frågade vad du tror om utgången i valet 2018 med vetskapen och de förutsättningar som de facto visar på en splittring inom alliansen i stora och avgörande frågor.

   • Hej Peter
    Det råder stor enighet i Alliansen. När det handlar om grundläggande värderingar och ideologi råder konsensus.

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Då har du missat att de är oeniga i energifrågan. Oeniga om försvaret, oeniga om lägre ingångslöner, a-kassan, sjukförsäkringen, miljöfrågor, migrationsfrågan. Alliansen är oeniga om hur att lösa en av Sveriges största politiska frågor, bostadskrisen. Och så vidare…

  Och du svarade som vanligt inte på frågan.

  • Hej Peter,
   Om det varit så att alliansens olika partier varit eniga i alla frågor, kunde alliansen bildat ett enda stort höger parti.
   När det kommer till människosyn och frihet råder konsensus. Även ekonomiska politiken vilar på samma grund. Vad det gäller ingångslöner, a-kassan, sjukförsäkringen, miljö-frågor och migrationsfrågan finns där en klar och tydlig jobblinje som förenar. Samma jobblinje som även skall ta sig an bostadsutmaningen. Vad gäller nya bostäder är det ett stort jobb med regelförändringar för att underlätta planläggning och byggstart, som det finns enighet inom alliansen.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Märkligt då att denna så eniga och starka allians inte vågar fälla den svagaste(och sämsta) regering landet någonsin haft…

   • Hej Peter,
    Träd som ramlar av sig själv behöver inte fällas. Say no more… 🙂

    Hälsningar
    Roger Södervall

    Hälsningar
    Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: