Sex hör inte hemma i politiken


Frihet är som alltid svårt att förhålla sig till för en Socialdemokrat. Nu när det Rödgröna projektet har kantrat, famlas det i blindo efter frågor som väcker uppmärksamhet. När Statsfinanser, nya jobb och välfärd är förlorade rödgröna frågor, kastar man in Gabriel Vikström i ett panikartat grepp med en undersökning om Svenskarnas sexvanor.

Visst skulle det varit spännande att höra Gabriel i ett öppenhjärtigt reportage, där han berättar om sina vanor i sänghalmen. Men längre än så skall politiken inte gå. Sexualitet är en fråga om frihet. Något som varje människa skall utöva precis i enlighet med sina lustkänslor och läggningar.

Vad är det egentligen Gabriel Wikström och de Rödgröna vill veta? Sannolikt är allt som vanligt. Människor har sex med varandra. Precis så som det alltid varit. Vissa blir sjuka tillföljd av sina sexuella relationer.

En förändring som inte behöver utredas är att det sannolikt är så att Svenskarna är sexuellt aktiva långt upp i åldrarna. Det i sin tur är kopplat till att Svenskaran lever längre och friskare liv än tidigare. Med tanke på att fler lever i ensamhushåll, är det sannolikt på samma sätt att fler Svenskar har ett större antal sexuella kontakter, samt att jämställdheten gjort att kvinnor har växande antal sexuella kontakter i förhållande till männen. Jämställdheten börjar ta ut sin rätt även här.

SO WHAT! Vad skall de rödgröna med denna kunskap? Det finns bara en enda orsak. Det handlar om panik inför opinionsläget. Hitta något i media som inte enbart rapporterar om fallande rödgröna opinionssiffror..

 

 

2 svar

 1. Så det var därför som moderaternas förre partisekreterare Sofia Arkelsten fick sparken eftersom hon lämnade in en motion om just detta, att veta mer om svenska folkets sexliv?? 😉

  Sen är det ju intressant att du hetsar upp dig så mycket om varför sittande regim vill veta vad vi gör i sovrummet när din partikompis Karl-Sigfrid blev personligt hotad av den förre självutnämnde landsfadern Reinfeldt som spände ögonen i lille Karl-Sigfrid med orden ”Du tänker väl inte låta skottet komma inifrån?”. Ja det handlar om FRA-frågan där dåvarande regim(och sittande) vill veta allt vad vi gör genom avlyssning, kontrollera våra mejl, veta vad vi söker på via google , avlyssna våra mobiler etc etc. Det var Karl-Sigfrid emot! Som försvarare av vår personliga integritet blev Karl-Sigfrid naturligtvis politisk hajmat och arbetar inte längre i riksdagen, åt moderaterna.

  • Hej Peter,
   Äpplen och päron. Men i grunden har du rätt, det är en fråga om frihet. Men som vi tidigare varit inne på, så är förhållandet till frihet ett balansnummer. Vad som händer i sängkammaren är en privat fråga som varje individ skall förvalta. Det du säger om Sofia är delvis sant.. Jag går inte in djupare där.
   I min Värld är FRA något helt annat. Här handlar det om Samhällets förmåga att försvara medborgarnas frihet och det öppna samhället. Alltså en helt annan vinkel. Jag tror du förstår vad jag menar..

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: