Tid för riktig miljöpolitik


Den rödgröna röran har degraderat miljöfrågorna till sandlådenivå. Framtidens utmaningar på detta område står för dörren. Infrastruktur, energiförsörjning och gamla miljösynder väntar på gröna initiativ. Som alltid när verklig förändring är nödvändig, när något verkligen skall utföras, då behövs initiativ från Moderaterna.

Ska framtiden bli grön, då behövs blåa ledare. Det behövs reformer som påskyndar byggandet av nästa generation miljöbilar. Hur utvecklas framtidens flygtrafik att bli oberoende av fossila bränslen? Det behövs kraftfulla reformer som skapar en trygg övergång mellan fossilt och förnybart. Hur utvecklas kärnkraften i framtidens samhälle?

Frågor som mycket snart måste lösas. Men framför allt måste näringslivet få en knuff i ryggen. Det känns som om många av landets ledande teknikföretag inte riktigt lämnat 1900 talet. Inte fått upp ögonen för framtidens stora succéer. Det kan mycket väl vara Nobelpris-varning för den som uppfinner nästa generation batterier till elbilar. Att kunna snabbladda batterier sladdlöst är en vår dröm… Varför är det inte Vattenfall som utvecklar framtidens kärnkraftverk? Här finns verkligen ett område som skulle hamna högt på Nobel kommitténs heta kandidat lista..

Politiken skall inte peta i näringslivet, det är skrivandes bestämda uppfattning. Men nu känns det befogat. Sverige har alla chanser att ta på sig den gröna ledartröjan. En ny storhetstid kan mycket väl vara i antågande. Sverige kan bli en grön stormakt, men då behövs ett blått ledarskap.

 

 

 

2 svar

 1. Jaha, och hur ser dessa miljöreformer ut från Moderaterna? Du nämner ingenting om hur allt detta ska genomföras.

  Moderater vill ha kärnkraft. Det vill inte Centern. Hur ska du få ihop detta? Du säger ju att alliansen är enig och stark…

  • Hej Peter,
   Låt mig säga så här, vi vill leva som vanligt, vi vill ha el, välfärd, tillväxt och infrastuktur, samtidigt som samhället måste blir grönare. På denna punkt råder koncensus inom Alliansen. Utifrån denna horisont finns i stort sett enbart möjligheter osv.. Möjligheter att skapa reformer som både stimmulerar, aktivt understödjer samt skapar incitament att bygga nya marknader som efterfrågar grön teknologi. Mera av gröna skattesatser som gynnar den gröna teknologin. Varför inte grönt riskkapaital där staten är en aktiv partner. Men i övrigt måste näringslivet bli bättre på att skapa gröna produkter, skapa efterfrågan av gröna produkter. Här finns enormt mycket att göra.

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: