Ideologisk (s)kugga


Håkan Juholt är denna Bloggs ideologiska motståndare. Men Håkan Juholt är en person väl värd att högakta. Han står upp för det som är hans ideologiska kamp på tydligt och klart sätt. Utan personer som Håkan Juholt hade det demokratiska systemet inte fungerat.

Läste att Håkan Juholts tal på sossarnas Youtube-kanal blivit borttagna. Kanske är det så att Håkan Juholt är en utdöende art. Men hans arv är något som framtidens politiker bör fundera över.

Sanningen är den att Håkan Juholt och Stefan Löfvén driver samma ideologiska kamp. Skillnaden är att Håkan Juholt inte har samma förmåga att utrycka sig(Diplomatiskt utryckt) som Stefan Löfvén. Håkan och Stefan tror på ett samhälle som är större än individen. Individens frihet och handlingskraft är sånt som dessa båda socialister gör sitt bästa att bekämpa. Här görs en stor sak av att misstänkliggöra sånt som skapar värden och allt som bygger ett samhälle starkt skall med alla medel hindras. Människosynen vilar på en övertro om vad en stat är förmögen att utföra, vilket tvingar fram en förklenande uppfattning om vad individen verkligen kan uträtta.

Det är därför denna blogg heter som den gör. En sann Moderat tror på en människovärld där människovärdet alltid kommer först. Vi tror på samhällen där människor skapar, lever och interagerar på ett sätt som alltid gynnar handlingskraft och frihet ur alla tänkbara perspektiv. Vår kamp är alltså den direkt motsatt, den som förs av Håkan och Stefan.

Det som skiljer Håkan och Stefan år är diplomati. Håkan följer sitt hjärta när han talar, Stefan låter sin hjärna vara med och ha ett ord med i spelet. Men i grunden är dessa två ”lirare” samma skrot och korn.

4 svar

 1. Såssarnas behandling av Juholt är rent ut sagt pinsam. Men det säger väl rätt mycket om hur desperata och förvirrade de är med sin ideologiska kompass.

  Sen till din vinkelvolt vad gäller stat och individ. Utan en stark, fungerande och hygglig(!) stat så fungerar heller inte individen. Vare sig det gäller att vara framgångsrik eller att känna en slags samhörighet och lycka. Jämför NordKorea och Sverige till exempel.

  Nu vet jag inte om du har familj eller så men tänk dig att din familj är staten och människorna i din familj är individerna i den staten. Om vi leker med tanken att du, pappan i familjen är ”staten”, dvs det är du som skapar förutsättningar för trygghet, inkomst, mat, semester, cyklar, badbrallor, sjukvård, tandläkare m.m. Tror du att de andra individerna i din familj (staten) skulle känna sig mindre oroliga, känna att möjligheterna till egen utveckling är större, bli lyckligare och mer harmoniska om du som den varvid allt vilar på plötsligt ballar ur, säljer av huset ni gemensamt äger till grannen som bara vill göra ett bra klipp och sen överger du din familj med orden: Ni klarar er mycket bättre på egen hand. Lita på er egen frihet och handlingskraft!! Är det din övertygelse?

  Apropå landet du skiter på i varenda inlägg:

  Enligt Good Country Index är Sverige nämligen det land i världen som gör mest för mänskligheten. Good Country Index rankar länder utifrån vilka insatser de gör för mänskligheten i världen och det är 35 olika variabler som mäts. Och på den senaste listan ligger alltså Sverige i topp bland alla länder. Strax bakom Sverige, på en hedrande andraplats, hittar vi vårt grannland i syd – Danmark.

  Det kan du ju fundera på i en minut eller två. Sen kan vi alltid bli bättre, tänka nytt och göra annorlunda såklart

  • Hej Peter,
   Det ligger i sakens natur att förvara Sverige och det välfärdssamhälle som skapats de senaste 100 åren. Jag har i princip inga synpunkter som berör något av det du tar upp.
   Mitt inlägg handlar om politisk ideologi, hur olika ideologer formar samhällen och de individer som lever och verkar i dessa. Du åberopar eftertänksamhet. Försök förena människovärde med att snart 1 000 000 Svenskar befinner sig i utanförskap. Samtidigt som vi har en rödgrön regering som gör sitt yttersta för att utslagningen och samhällsklyftorna skall vidgas i allt snabbare takt. Känner du för eftertänksamhet, är detta ett förslag från min sida..

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Vilket land är bättre än Sverige, enligt dig?

   • Hej Peter,
    En bred fråga som har ett stort antal bottnar. Sverige är ett bra land, det är utan minsta lilla tvekan så. Men utvecklingen är inte positiv. Det finns stora utmaningar på många område. Men överst av alla utmaningar finns utanförskapet. Eller kanske är det så att utanförskapet är i behov att belysas ur fler perspektiv. Vägen in, det långvariga, det permanenta, vägen ut, samhällsetableringen etc. Sverige idag är bra. Men några år till med rödgrön utslagning, finns stor risk att vi måste gå igenom en ny stor kris på välfärdsområdet. När utslagning puttat ut så många att skattebasen dräneras. Det är kanske vad som måste ske för att alla skall se det skadliga med den Svenska socialismen..

    Hälsningar
    Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: