Maxad miljöpartist med rödgröna ambitioner


Den rödgröna röran håller på att skriva ett nytt kapitel. Nu används regeringskansliets budget i syfte att öka Miljöpartiets läge i opinionen. Fredrika Fredmark, före detta Hamburgerkedjan MAX marknadschef skall vända Miljöpartiets hopplösa läge. Men hon skall sköta sina arbetsuppgifter som statsanställd vid regeringskansliet. Nog låter detta minst sagt uppseendeväckande, men inte när det kommer till den rödgröna röran. Denna utmärkelse är helt i linje med tidigare rödgröna tankegångar och agerande. Fredrika må vara en skicklig media kommunikatör, som bevisligen gillar tuffa utmaningar. Men denna uppgift är något i hästväg. Göra en trovärdig mediabild av den rödgröna röran, är kanske något av det tuffaste som kan utföras. Det är på gränsen att Fredrika kan lida av någon form av självskadebeteende. Det kan ha funnits Kamkiaze-piloter under andra Världskriget med större självbevarelse-drift än Fredrika Fredmark.

Att frivilligt gå från att sälja Hamburgare till Svenska folket, till att sälja in den rödgröna röran med hjälp av skattepengar är som gjort för att misslyckas. Det är med stor spänning som utvecklingen kommer att följas från denna blogg.

Det sägs att alla skall få en ärlig chans, oavsett vad personen har i sikte. Men att välja ett uppdrag där ett misslyckade kan tänkas se ut som en framgång, beroende på att uppgiften i sig är katastrofal är kanske inte helt fel ändå. Hur än Fredrika kommer att misslyckas finns säkert goda chanser att MAX återanställer henne när miljöpartiet ramlar ur Riksdagen 2018. Kanske finns möjligheten att fler inom miljöpartiet kan söka anställning inom MAX. Gustav Fridolin kan passa bra att steka Hamburgare. Isabella Lövin kan ta emot beställningar. Per Bolund sköter kassan. Peter Eriksson städar under tiden som Alice Bah-Kuhnke underhåller barnen och delar ut balonger.

 

Ett svar

  1. Vet inte om detta lugnar dig men den rödgröna röran är om 2 år ett minne blott. MP åker ur riksdagen. Liksom KD. Den nye regimen kommer bestå av en blåbrun sörja, det fick vi veta i söndagens Agenda. Hoppas du blir nöjdare om två år…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: