Frihet, sekularisering och demokrati


Är tiden mogen att bryta med gamla mossiga värderingar? Är tiden här då alla gamla garderober med unkna värderingar som ger energi åt avarter som rasism, nazism och andra inhumana ideologier kan öppnas på vid gavel. Kanske är det så att religionens inverkan behöver belysas på ett befriande sätt som lättar på ”moral ok” osv.

Sverige står inför unika möjligheter. Aldrig tidigare har det Svenska samhället berikats så som idag. Här finns möjlighet att skapa framtidens ”supersamhälle”. Men då krävs helt nya människovärden. Då krävs focus på att lösa gamla samhällsutmaningar. För det första; Framtidens supersamhälle kan inte ha 1 miljon människor som befinner sig i utanförskap. På samma sätt som det är omöjligt att ha en arbetsmarknad som stöter ut människor beroende på höga trösklar in och en skola som inte klarar av att utbilda alla elever.

Sen kanske det viktigaste av allt, det är och det är generell frihet på alla plan. Sverige skall vara landet där alla drömmar förverkligas.

Ett land som årligen berikas med 100 000 tals nya drömmare sitter i guldsits. Allt är en fråga om att släppa loss alla drömmar. Det är en svindlandes tanke att ta in; Drömmare som föddes i t ex Syrien kommer till Sverige och låter drömmarna bli verklighet.

Då krävs nya perspektiv. Då krävs av alla att våga tänka nytt, våga ta in intryck och känslor med öppna hjärtan.

 

 

2 svar

 1. Mycket bra inlägg. Varför gillar alla friheten, liberalismen. Varför vågar ingen erkänna detta?

  Grunden är äganderätt. Äganderätt tillsammans med frihet ger Fri marknadsekonomi. Och vad är väl fri marknadsekonomi om inte, här i Sverige, det vår egen Chydenius sa. Här ett citat från Chydenus om den fria marknadens politiska betydelse:

  ””Det lämnar alla lofliga näringar frihet; men icke på de andras bekostnad. Det skyddar från öfwerwåld den aldraklenaste handtering, och uplifwar flit och en obehindrad rörelse.

  Det afwäger alla på en och samma wågskål, och winsten är den rätta måttstocken, som utwisar hwilkendera bör äga företrädet.

  Det lättar högsta Magten från tusende oroliga bekymmer, författningar och inseenden, då den enskildta och Nationale winsten smälta tilsammans i et Interesse, och den skadande egennyttan, som under författningarna altid söker sig någon gömma, kan då säkrast controlleras genom inbördes täflan.

  Det sätter en Swensk man i åtnjutandet af sin ömmaste och största rätt uti Naturen, som Allmagten förlänt honom, såsom en människa, nämligen, at uti sin anletes swett få föda sig, på hwad sätt han bäst kan.”

  Nu är ju nationalismen, Sverige, Sverige, så populärt i alla kretsar. Här har vi nu en sund politisk ideologi med en svensk (finsk) profet. Låt oss utnyttja detta.

 2. Apropå fri marknad. Sverige är det enda(!)land i världen där privata bolag är garanterade de anställdas löner och ägarnas privata vinster genom skattebetalarnas pengar. Hur privat är ett privat bolag då?

  Och det blir ju så hysteriskt roligt att lyssna på Jan Björklund, som påstår sig vara liberal, att i direktsändning i Agenda önska skattehöjningar så privata företag ges möjlighet att göra så höga vinster som de bara kan, på skattebetalarnas bekostnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: