Rödgrön miljöröra


Miljösatsningar där desperationen lyser klart. Den rödgröna röran satsar på miljön 2018 och kallar det för historiska satsningar. Precis när man trodde att inte det var möjligt att den rödgröna röran kunde bli rörigare. Då överträffas tidigare lågvattenmärken. Röran skall betalas genom att straffa anstängningar i samhället. Dagens rödgröna röra ser ut att bli en dyrköpt erfarenhet som slutar med skattehöjningar som inte blir något annat än just skattehöjningar.

Det som sker är direkt samhällsfarligt. Samhället står inför en situation där fler måste bli samhällsaktiva. Då gör den rödgröna röran den direkta motsatsen, genom att berätta för folk att det lönar sig sämre att anstränga sig genom utbildning och hårt arbete.

Samtidens stora utmaning handlar om att bryta utanförskap. Få fler att vilja förkovra sig. Få fler att bli aktiva samhällsbyggare. Alliansen visade att det är fullt möjligt att satsa på miljön och samtidigt bryta upp utanförskap. När fler är aktiva samhällsbyggare, blir det också mer i statskassan att fördela till miljösatsningar.

Med rödgröna nedskärningar och skattehöjningar blir det inte mer pengar att fördela till miljön. Effekten bli den nedåtgående vänsterspiralen. Skattetrycket sänker konkurrenskraften, fler blir utslagan, statskassan blir tömd. Då behövs inget geni för att räkna ut vad som händer med miljön..

 

3 svar

 1. Du talar om konkurrenskraft. Läser att riksbanken lämnar räntan oförändrad och att man avser fortsätta med sin expansiva penningpolitik. Frågan man kan ställa sig vad vi egentligen har för konkurrenskraft när vi har en fullkomligt dopad ekonomi där riksbanken desperat köper statsobligationer för att sedan pumpa ut nyprintade pengar ut i systemet, allt för att upprätthålla tillväxten, som sker på kredit.

  • Hej Peter,
   De rödgrönas budget sänker människor drivkrafter att jobba, samtidigt som kostnaderna att producera i Sverige stiger till följd av ett ökat skattetryck, samtidigt som utanförskapet växer och intäkterna i statskassan minskar. Med andra ord, den nedåtgående vänsterspiralen. Skulle inte vilja byta jobb med Ingves. Hans åtgärder drunknar i den rödgröna rörans kaos…

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Nu vet ju du lika väl som jag att Ingves lyder under riksdagen och gör precis det som han blir tillsagd att göra. Så även under under den förra regimen, liksom den kommande. Oavsett färg på den.

    För övrigt har det aldrig arbetats så mycket som det gör idag i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: