Ygemans verklighet


En ledare skall driva frågor som är relevanta för att kunna vinna organisationens respekt. Meningen kan vändas och få samma innebörd. En fungerande organisation bygger på att dess ledare driver relevanta frågor. Den Svenska polisen och dessa ledning har minst två olika verklighetsuppfattningar. När organisationens inre verklighet inte går i takt med ledningens ambitioner finns mycket små möjligheter att bygga fungerande enheter i vardagen.

Mycket talar för att många områden inom välfärden brottas med den rödgröna regeringens oförmåga att hantera många av samtidens utmaningar.

Kanske är det så att den politiska korrekthet och media träning som under 1900 talet var framgångsfaktorer, uppfattas idag som flathet och oförmåga att greppa tag i verkligheten. Idag kan alla se och relatera till samhällets alla delar ur mera verklighetstrogna perspektiv, tack vara alla sociala media. Idag finns en mängd nya polisära utmaningar som polisorganisationen inte ens har med i sin potentiella utvecklingslista. Det finns nya utmaningar om folkhälsan som vården inte har beredskap att hantera. Detta är verkligheten. Samma verklighet som prisas av inrikesminister Anders Ygeman.

Denna blogg nämner ofta begreppet ”utanförskap”. I Anders Ygemans verklighet finns inte utanförskap så som det uppenbarar sig i verkligheten. Han tolkar det som statistik att hantera ur sociala perspektiv. Något som samhället skall jobba med, något som kan traumatiseras individer genom att benämna företeelsen som något som finns med i samhällsbygget. Detta samtidigt som polisen, och vården för den delen, knäar inför utmaningar som i många falla handlar effekter som kommer av att människor befinner sig i utanförskap.

Ygemans verklighetsuppfattning ligger på gränsen till schizofreni. En ledare måste våga ta sig an verkligheten. Det håller inte att gömma sig i ideologins korridorer. Tiden är mogen att göra upp med ”smygsocialismen” i Sverige. Paradoxen är alltid intressant. Men visst är det spännande att samma parti som är roten till allt det onda, kanske blir det parti som blir tvunget att vara med och Liberalisera det Svenska samhällsbygget..

 

 

Ett svar

  1. Vet inte om du såg söndagens Agenda där Ygeman sitter med en dåres envishet och stödjer Eliasson men samtidigt säger att polisen inte levererar. Enligt Ygeman är det alltså poliserna på fältets fel att det håller på att braka ihop fullständigt och att bara 14 procent av brotten klaras upp!! Tror inte Ygeman kan räkna med polisernas stöd i valet 2018…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: