Anna Ekström in i den rödgröna röran


Stefan Löfvén rekryterar en minister som tycker att det måste löna sig med ansträngning och högre utbildning….?? Precis när man trodde att den rödgröna röran inte kunde bli rörigare.. osv..

Anna Ekström borde varit ett logiskt val som rödgrön utbildningsminister efter valet 2014. Men hennes syn på skatter som berör drivkrafter att söka högre utbildning gjorde henne då ideologiskt obekväm. Det är den krassa sanningen. Anna Ekström förhåller sig säkert utifrån egna erfarenheter. Hon är själv högutbildad och kommer från en miljö där högre utbildning och förkovring är en självklarhet. Säkert är detta även en känslig punkt för Anna under familjemiddagar, när hon skall försvara att det är hon och hennes familjs ansträngningar som Stefan Löfvén, Gustav Fridolin och Jonas Sjöstedt vill straffbeskatta.

Anna Ekström ser förhållandet mellan att poliser och lärare flyr sin respektive yrken och rödgröna straffskatter som träffar dem som väljer högre utbildning.

Ideologiskt är Anna Ekström en person som inte delar den samhällssyn som Stefan Löfvén vill göra gällande. Sannolikt beror det på att Anna Ekström inte är en politiker. Hon kan inte skilja på ideologi och det som känns bra. Anna Ekström är en mycket duktig och högt kompetent tjänsteman. Men att ta steget därifrån och bli politiker kommer att bli en kalldusch för henne. När hon förstår helheten i den rödgröna budget som höjer skatter och därigenom beskär drivkrafter att gå vidare med högre utbildning, då kommer hon att fastna i en ideologisk rävsax.

Som sagt, den rödgröna röran bara rullar vidare…

6 svar

 1. Sett med Löfvéns ögon, vem skulle du hellre anställt än Anna Ekström? En till Fridolin? Well, då hade den rödgröna röra blivit väldigt mycket rörigare. Kan ju vara så att Löfvén vet att Fridolins dagar är räknade, liksom hela Miljöpartiet och då positionerar sig S med någon som faktiskt verkar kunnig på det hon ska göra.

  • Hej Peter,
   Anna Ekström är högoktanigt kompetent. Men hon är ingen politiker. Naiviteten lyser igenom. Hon kommer att möta problem. Var så säker.
   Det finns säkert ingen som slår Anna Ekström när det kommer till skolområdets alla utmaningar. Men det är milsvid skillnad mellan att vara tjänsteman vid utbildningsdepartementet och att vara ett rödgrönt statsråd. Snart får vi uppleva Anna Ekströms första Aha-upplevelse. Hennes agerande tyder på minimala insikter när det kommer till politisk ideologi. Något som denna blogg ser fram emot att kunna häckla.. 🙂

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Så du föredrar alltså inkompetenta politiker och du ser fram emot att sitta och häckla bakom din datorskärm?

    Jaha.

   • Hej Peter,
    Du har verkligen en poäng. Högt kompetenta tjänstemän som halkar på bananskal, när de försöker sig på att vara politiker är mycket tacksamt att häckla.. 🙂 Fallet blir liksom djupare/längre och roligare då.. 🙂

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Varför tycker du om att häckla kompetenta människor? Du är alltså en av alla dessa nätmobbare utan någon som helst ryggrad. Pucko.

  • Hej Peter,
   De rödgröna försöker dölja sin ideologi bakom ord som teknokrati osv. Men ur en vidare blick så är det samma gamla smutsiga socialism som skall bemötas. Vad gäller Anna Ekström blir de faktiskt ganska roligt.. Vet inte om du fullt ut förstår min poäng..
   Först blir Anna Ekström ratad som minister för att gått ut med åsikten att lärarkrisen kan lösas med sänkta skatter för akademiker. Ett faktum som gör att Fredde kunde tänka sig henne som minister. Men i den rödgröna röran tvingas Stefan Löfvén att plocka in henne trots hennes åsikter. Bryta med sin ideologiska övertygelse. Då jobbas det med att framhålla henne som extra kompetent, för att få bort den ideologiska vinkeln. Då blir hon teknokrat istället för socialdemokrat, när hon i grund och botten tycker att sänkt skatt för lärare skulle ordna så att skolan fick lättare att rekrytera kompetenta lärare. En vanlig dag i den rödgröna röran… 🙂

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: