Rödgrön budget bygger på socialismens utopier


Välfärdssamhället som universallösning på alla utmaningar känns väldigt mycket 1900 tal. Kasta in människor i välfärd och så helt plötsligt blir allt bra. Raderar ut skillnaden mellan jobb och bidrag. Bygger upp ett tydligt Robin Hood perspektiv. Ingen skall tro på sina möjligheter i en Värld där välfärdssamhället står för allt en människa kan önska sig. Fortsätter Sverige på det rödgröna vänsterspåret lär nog snart King Jong-un vilja komma på studiebesök.

Kanske är det så att Sverige måste springa ner för den nedåtgående vänsterspiralen en gång till. Det måste hända att utanförskapet växer sig så stort att statsfinanserna körs i botten, innan samhällsutvecklingen åter kan anta sunda värderingar och former. Det kommer att bli obehagligt att vakna upp ur välfärdsdrömmen och direkt låta sig sänkas ner i ett stålbad.

Välfärd är ingen rättighet. Välfärd är ett privilegium. Något som måste förtjänas. Välfärd har ingen koppling till rättvisa och jämlikhet. Välfärd är en ständig strävan för den som jobbar hårt och målmedvetet. Etik och moral är inte sånt som kommer av välfärd, den som lever efter livets sanna krasshet, förstår att livets etik skapar livets moral. Här finns enbart sånt som typ hårt jobb, strävsamhet och socialt engagemang.

Den människa som tycker att materiella resurser fördelas orättvist, har att plocka upp livets hårda logik. Det handlar om hårt jobb och strävsamhet. Det bör inte vara drömmen om välfärdslivet som är drivkraften, det skall utslutande handla om viljan att bygga sin frihet och viljan att vara med och skapa välfärd.

Socialismens alla floskler bygger upp livslögner. Robin Hood är en sagofigur, precis på samma sätt som alla vänsterideologier är ihop diktad galenskap. Snart är det bara Kim Jong-un, Stefan Löfvén och Jonas Sjöstedt som tror på dessa urgamla sagor..

 

 

9 svar

 1. Hur många Wallenbergs känner du till som frodas och växer i Kim Jong Un’s NordKorea?

  • Hej Peter,
   Eller hur.. 🙂

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Och med det menar du?

    Du jämför Sverige med NordKorea. Hur många Wallenbergs känner du till i NordKorea? Svara istället för att tramsa.

 2. Eller den här: Hur många företag liknande ABB, Astra Zeneca, Atlas Copco, Electrolux, Ericson, SAAB, SEB, SKF, Stora Enso, Kunskapsskolan m.fl känner du till i NordKorea?

  • Hej Peter,
   Det är min politiska kamp att det fortsättningsvis skall finnas stora och små växande företag i Sverige.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Ja och det fasansfulla socialistiska diktaturstyret Sverige haft de senaste 100 åren har de nämnda företagen kunnat blomstra till världsledande företag. Glöm för all del inte de ca 1 miljon företag, små som stora som idag finns i Sverige.

    Och du jämför med NordKorea. Fjant.

 3. Eller den här: Hur många musiker/band/artister som säljer sin musik över hela världen känner du till från NordKorea? Hur många världsidrottare känner du till från NordKorea? Hur många författare som säljer böcker i hela världen känner du till från NordKorea? Hur många Nobelpristagare kommer från NordKorea?

  osv osv.

  • Hej Peter,
   Några av oändligt många orsaker att med alla medel bekämpa socialismen..

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Ehh…så med den kommentaren menar du??

    Menar du att ABBA, Roxette, The Cardigans, Meja, Robyn m.fl inte existerar och om de existerade så ska de bekämpas?

    Suck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: