Ericsson är Sveriges hjärta


Sverige har inte råd med ett Ericsson som trampar vatten. Speciellt nu när hela Sverige står inför gigantiska utmaningar, behövs ett Ericsson som jobbar för högtryck. Det behövs storslagna visioner som visar vägen in i framtiden. Hela samhället skall formas om att anpassas till en hållbar tillvaro. Det behövs storslagen ingenjörskonst vid alla samhällets olika funktioner. Laddstolpar, bättre solceller, effektivare batterier, bättre reningsverk, teknik till säkra elbilar etc.. etc..

Det har alltid varit så att Ericsson skapat idéer som bygger samhället starkt. Men idag verkar detta storslagna företag glömt bort sin historia. Hjälteglorian har trasslats in i chefsbonusar och krångliga ekonomiska upplägg. Tiden är inne att lyfta blicken över klipp och klistra-bokslut, glädje-kvartalsrapporer och ballong-vinster. Släpp in visionerna om framtiden. Idag behövs ingenjörskonsten vid lite mera jordnära projekt. Samhället skall ställas om att bli ekologiskt. Då krävs att Ericsson är delaktigt. Med uppkavlade skjortärmar och med blicken i horisonten. Kasta bort alla Power-Points, konferenser, mobiltelefoner och telefonmöten. Släpp in kreativiten och visa mod, bli vild and crazy, måla upp visioner som slår omvärldens med häpnad.

Det måste gå att fixa kylskåp, frysar och köksapparater som drivs av annat än el, elbilar som laddas under färd, nya sätt att utvinna energi, nästa generation kommunikationsteknik, mobila, flytande och flygande drönare som utför diverse olika tjänster. etc..

Ett svar

  1. Ericssons senaste år visar väl hur skevt det har blivit. De har haft en VD som inte levererat alls men ändå fått miljonbonusar utbetalade av styrelsen. Visserligen har Ericssons VD fått sparken nu men även styrelsen borde gå, med omedelbar verkan. Utan fallskärmar och bonusar.

    Ska bli intressant att se vart Ericsson tar vägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: