Köp Svensk mat!


Hur svårt kan det vara? Men sanningen är den att det krävs två för att kunna dansa Tango. Statistiken är entydig, marknaden suktar efter Svensk mat. Men det finns många utmaningar att övervinna innan Sveriges bönder går jämna steg med marknaden. Efterfrågan av Svensk mat är villkorad. Maten skall vara ekologisk och helst närproducerad. Knappt 20% av landet lantbruk drivs som ekologiska. Med andra ord hänger inte landets bönder med i utvecklingen.

En kommande Svensk livsmedelsstrategi måste innehålla stöd, både vad gäller kunskaper och kanske även ekonomiska incitament som påskyndar omställningen av den Svenska Jordbruket med målsättning att till 100% bli ekologiskt.

Här finns även utrymme för en helt ny industri som utvecklar och tillverkar nya redskap som förenklar och skapar nya smarta lösningar som lyfter driften av ekologiska lantbruk.

Som konsumet är det smart att köpa Svensk mat, men då ställs även krav på Sveriges bönder att uppvisa samma smartness..

 

Ett svar

  1. Skulle man kunna tänkas sig ett politiskt grepp om maten så som man avser att göra Sverige fossilfritt år 2030. All mat ska vara ekologiskt odlad och närproducerad år 2025(?)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: