Moderaterna


När Rödgrön röra och bruna knektar tar politisk ton, behövs måttfulla Moderater mer än någonsin. Sverige står idag inför gigantiska utmaningar. Som vanligt när något nytt är i cirkulationen blommar paradoxerna och läggs på hög. Nu när välfärden behöver stärkas båda vad gäller nya aktiva individer och mer resurser, växer politiska krafter som säger den direkta motsatsen. Landets styrs av en rödgrön regering som har för avsikt att sätta sprätt på samhällets resurser samtidigt som det riktas aktiva insatser som slår ut människor ur samhället. Framväxten av nya jobb bekämpas med näbbar och klor. Skatter riktas att bekämpa initiativ som leder till högre utbildning och extra arbetsinsatser. Bruna krafter gör sitt yttersta att hindra och separera människor från olika kulterer att bli aktiva samhällsbyggare i Sverige.

Det är här vi Moderater har en mycket viktig roll att spela. Det finns ett universalmedel, och det är frihet. Men vi Moderater har så mycket med att erbjuda. Vi står upp för individens frihet och individens förmåga att växa oavsett var, vem, hur och när denna process skall ta sin början.

Det är såklart alltid viktigt att kunna växa som individ. Men i en situation där 500 000 nya jobb måste skapas och 300 000 nya Svenska skall integreras i samhället, samtidigt som 1 000 000 Svenskar befinner sig i utanförskap, behövs att vi Moderater tar ett stadigt grepp om samhällsutvecklingen. Slår vakt om frihet, säkerhet och drivkrafter på ett sätt som lyfter upp samhället till nya sociala och ekonomiska framgångar.

Det handlar även om välfärdens framtid. Välfärden bygger på, att alla som har förmåga att bidra, skall vara aktiva som samhällsbyggare. Det handlar även om samhällets förmåga att bjuda in alla Svenskar som aktiva samhällsbyggare. På samma sätt som den måste vara lönsamt att aktivera sig så som samhällsbyggare.

Det behövs nya reformer som aktivt ser, hör, känner och förstår varje individs villkor. Sätter på ”kartan” vad som krävs för att alla Svenskar skall nå sin fulla potential. Sätter fingret på de faktorer som hindrar Svenskar att bli och långsiktigt trivas och må bra som aktiva samhällsbyggare.

 

 

10 svar

 1. Bla bla bla…

  Då AKB vägrar svara på frågan om hon och Moderaterna kan tänka sig regera med stöd av SD så ställer jag frågan till en helt vanlig moderat på gatan, nämligen du Roger Södervall. Anser du att moderaterna ska regera med stöd av SD? Finns bara ett endaste svar på den frågan. Ja eller nej.

  • Hej Peter,
   Jag hoppas du läser inläggen innan du kommenterar.. Moderaterna vill regera. Vill verkar för ökat samhällsdeltagande.. Fler nya jobb och mer pengar till välfärd.. Kan det bli tydligare än så.. 🙂

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Skåpmat! Din ledarinna AKB o hennes lakej Tomas Tob’e har varit tydliga med en sak och det är att Fas3 ska tillbaka och snacka om att låsa in folk i utanförskap. Tycker du verkligen att en sjuk cancersjuk eller strokedrabbad ska tillbringa sin kanske sista tid i livet med arbetsträning? Eftersom majoriteten av de som är sjuka och hamnar där är utbildade redan. Hur menar du att dessa människor ska känna glädje för att delta? De hade troligen känt mer glädje och samhällsnytta om de fått behandling och rehabilitering samt haft ett jobb att återvända till om de blev friska. De som är gamla och svaga är inte heller så samhällsnyttiga, men har varit.hur kan de känna sig samhällsnyttiga då ni även straffar dem.? Moderna koncentrationsläger är vad det är! Och där finner ni o SD en koppling så det är ju inte underligt att AKB inte kan svara öppet, för ni kommer slicka SDs röv om ni får.

   • Hej Birgitta,
    Utanförskap handlar om att inte vara delaktig i samhället. Det borde vara självklart att få delta.. Om jag tolkar dig rätt, anser du att utanförskap är något bra. Om det är din åsikt, hur vill du överföra dina idéer i verkligheten? Då är min följdfråga, hur stort anser du att utanförskapet i samhället skall tillåtas växa. Eller anser du att det inte finns en gräns för hur stort utanförskapet kan vara?

    Hälsningar
    Roger Södervall

   • Men hur ska Moderaterna regera då? Med vilka? Alliansen kommer inte kunna regera med egen majoritet så frågan kvarstår, kommer AKB och moderaterna regera med stöd avSD?

    Du får en chans till att svara, ja eller nej? Jag antar att du vill att väljarna ska få veta vad de har att ta ställning till?

   • Hej Peter,
    Hur svårt skall det vara.?? Alliansen vinner valet 2018 och blir största block i Sveriges Riksdag.. Kan det bli tydligare än så…. Hur går dina tankar?? Förklara gärna…

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Alltså, du behöver inte göra dig dummare än vad du är.

  Att alliansen eventuellt blir största block betyder inte att de får en majoritet och därför blir således alliansen nödd och tvungen att regera med stöd av SD.

  Ställer frågan ännu en gång. Är Moderaterna beredda att regera med stödas SD. JA eller NEJ?????

  • Hej Peter,
   Här är det viktigt att hålla flera tankar i luften samtidigt. Låt vara att SD är ett parti med rötterna i nazism och rasism. Men tittar man närmare på vilken politik som S och SD torgför, finns betydligt fler kopplingar än olikheter mellan dessa två partier. Gemensamt är flyktning och migrationspolitiken, båda partierna vill upprätthålla skattetrycket, har ungefär samma utrikespolitik(Protektionism om Svenska värderingar), vill bygga murar runt den Svenska arbetsmarknaden, ogillar tiggeri, ogillar gästarbetare etc. Har säkert glömt någon beröringspunkt…
   När det kommer till regeringsfrågan är det klokt att ta in hela bilden. Ställ gärna frågan och förvänta dig ett svar, men då får du kanske vara beredd på att frågan har flera förgreningar än ett ja eller nej… 🙂 Frågan måste kanske breddas att omfatta alla partier i Riksdagen..

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Ok, noterar att du är fullkomligt oförmögen att svara på en ja eller nej-fråga. Väljarna får helt enkelt avgöra i september 2018.

    Centern har tydliggjort att de INTE kommer regera med stöd av SD. Och därmed spricker väl Alliansen!? Jan Björklund har också varit tydlig med det. Återstår då M och KD att bilda regim med SD.

    Löfvén har varit tydlig(!) med att de under inga omständigheter kommer regera med stöd av SD. När vi kokar ner det är det faktiskt bara Moderaterna som svävar på målet, vilket visar att de är sjukt sugna på makten. Så sugna att de kan tänka sig att regera ihop med rasister, fascister och nazister. Det blir ju något att förklara för väljarna…

    Sen när du kör med whataboutism är det ganska korkat men jag förväntar mig inte så mycket av dig. Du och Moderaterna om några borde ju vara glada över att sittande regim nu för en bajsbrun politik som Alliansen bara skulle kunna drömma om. Faktum är att Alliansen hade ALDRIG kunnat genomföra de radikala åtstramningar den rödgröna röran nu gjort på migrationsområdet.
    Vänstern o media hade korsfäst dem. Punkt. Nu kunde de göra det under ”ansvarsparollen”. Lika brunt ändå.

 3. Moderaterna är ju nära sig Sverigedemokraterna ändå.
  Reinfeldts öppna era hjärtan politik finns inte längre inom moderaterna.
  Anna Kinberg Batra brukar aldrig svara på medias frågor heller.
  Vill moderaterna samarbeta med Sverigedemokraterna efter valet 2018 i regering/riksdag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: