Rasistens väsen


Ord som i folkmun ändrar innebörd är inget nytt. Men ord som används i syfta att dölja en agenda är allt vanligare. Detta är något som det relativt nya partiet Sverigedemokraterna har att ständigt jobba med i syfte att dölja paritets verkliga agenda. Ord som t ex kultur kan i många fall översättas som ras. Dagens Sverigedemokrater är gårdagens Nazister. Den som kan sin historia vet att gårdagens Nazister använde begrepp som t ex Ras i syfte att särskilja människor.

Hela detta tänk med att människor är indelade i olika raser är seden länge förkastat som struntprat. Mänskligheten består av en enda stor ras, om nu detta begrepp nödvändigtvis måste användas. Att beskriva det som i dagligt tal kallas den ”moderna människan” är kanske mer att betrakta som en art.

Nazismen är ett gift som inte klarar av att besvara livets långsiktiga frågor. Det är en ideologi som bygger på sin egen undergång. Att det skall finnas människor som av genetiskt ursprung skulle vara överlägsna andra mindre genetiskt lyckosamma individer är lögner, som idag borde vara omöjliga att få anhängare. Men tydligen är Nazismens läror svåra att stoppa. Än idag lockas människor in denna labyrint av galenskap som Nazismen ger uttryck för.

Den som låter irrläror vandra innanför kindbenet kan förledas tro, vara den som tillhör den högre rasen. Viljan att vara den som är överlägsen. Men bara den som förstår de elementära följderna av ett sådant tänk, inser snabbt dess ohållbarhet. Ett samhälle kan inte byggas av tankar som hämtas ur så grunda brunnar.

Det är viktigt att förstå sin historia för att kunna vara med och skapa en framtid som är fri från Rasism och Nazism..

 

6 svar

 1. Nu har Jan Björklund och Annie Lööf tagit bladet från munnen och bestämt sagt att de avser inte regera med stöd av Sverigedemokraterna. Hittills har Anna Kinberg-Batra vägrat svara ja eller nej på den frågan. KD-Ebba kan till och med tänka sig att regera med SD.

  Därmed är Alliansen ett minne blott.

 2. Historien går igen! Det var högern i Tyskland som gav makten till Hittler, Nu är den Svenska högern beredd att med hjälp av SD erövra regeringsmakten. När man inte har någon annan ideologi än tillbedjan till Mammon, så kan man svänga åt vilket håll som helst, bara det blir mer pengar i plånboken.

 3. Socialdemokraterna och kanske även moderaterna, gillade det rasbiologiska institutet på 20-30 talet och makarna myrdals tvångssteriliseringar av handikappade och psykisk sjuka i dåtid.
  Även rasism/ främlingsfientlighet då.
  Allt går igen om man ska se till historien.
  Alliansen är nog ett minne blott.
  Man fick inget vidare svar av någon i partiledardebatten igår.

  • Ja, det är tyvärr så att det var en S ledamot som skrev motionen Wilhelm Björck och en professor Vilhelm Hultkrantz. Det var en bred politisk enighet om frågan och samtliga partier röstade för skapandet av rasbiologiska institutet. 1956 ändrades namnet till Institutionen för medicinsk genetik,

   • Hej Christer,
    Detta är intressant ur flera olika perspektiv. Då kom rasismen in i samhället under vetenskapens beskydd. Idag är det Sverigedemokraterna som står för leveransen.. Men det är vi Moderater som alltid står upp för frihet ur alla perspektiv.

    Hälsningar
    Roger Södervall

 4. Tja, jag vet inte det. Om man ser tillbaks historiskt har Ni varit emot alla förslag som ger frihet till vanliga människor. Men ja, ni har oftast vänt åsikt när Ni legat under yxan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: