Obestämd ålder


Att vara ägare av en bestämd ålder kan tyckas vara självklart. I ett fungerande samhälle finns system som ganska enkelt fastställer vilken ålder en person innehar. Frågan som många sedan länge uppfattat som löst i Sverige har seglat upp som en snackis.

Många i 50 års åldern hade gärna plockat bort ett och ett annat år från ”loggen”. Samtidigt som många 16 åringar med längtan att komma in på Puben, gärna adderar några levnadsår i passet. Alla människor har sina orsaker att vilja vara yngre alternativt äldre.

Idag finns tydligen även nya Svenskar som vill framstå yngre än sin faktiska ålder. Av många orsaker är det alltid mer intressant att framstå ung kontra gammal. Idag läggs stora resurser när det kommer till att åldersbestämma nya Svenskar. Men vad handlar det egentligen om? Låt säga att en 17-20 åring vill framstå vara 15 år gammal. Vad har samhället att vinna på att syna denna bluff? För det första kostar ålderbestämningen i sig en slant. Men framförallt handlar det om tid att integrera i samhället. Faktum är att samhället vinner 2-5 produktiva år. Personen i fråga får lite mera tid att studera och komma in på arbetsmarknaden. Det är även steg i rätt riktning när det handlar om Humanism, Frihet och den personliga integriteten.

Den som jagar synden hittar syndare. Men den som ser Gud lär sig förstå människans ofullständighet.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: