Finns kommunister?


Viktigt att uttrycka sig rätt, Sveriges kommunuistiska parti finns, men hur tänker partiets anhängare? Det finns alltså några 1000 personer här i det öppna fria demokratiska Sverige som går runt och hoppas på en blodig statskupp. Vill se landet byta statsskick, en politisk kamp som mynnar ut i att omvandla Sverige till en diktatur. En kamp som har för avsikt att riva ner landets välstånd och förvandla allt till öppet kaos. Det finns tydligen en person som kan tänka sig bli Sveriges Kim Jung il. Han heter Robert Mathiasson. Han är en person som hyllar den Ryske revolutionens ledare Vladimir Lenin som en stor tänkare, ser väpnad kamp som ett naturligt inslag när det kommer till samhällsförandring osv.

I klartext, Robert Mathiasson politiska kamp handlar om att avrätta (Alltså, inte avsätta) landets Kung och Drottning, även landets Moderater, Centerpartister, Kristdemokrater och Liberaler i syfte att sätta sig själv som landets Diktator, tillsammans med en av honom utsedd maktelit. Sverige är ett demokratiskt land där det råder uttrycksfrihet. Idag finns inte en gräns där uttrycksfrihet övergår i galenskap, men kanske är det tid att börja utforma en sådan.

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna är ofta farligt nära denna fiktiva gräns.Men Robert Mathiasson passerar gränsen med god marginal. Om man på något sätt vill rädda sin menatala hälsa i detta sammanhang, går det kanske att se Robert Mathiasson och dennes anhängare som avskräckande exempel. Hade det varit så att Robert Mathiasson varit född i Ryssland i skepnad av Vladimir Lenin kunde det varit han som idag bar ansvar för miljontals oliktänkandes död.

 

8 svar

 1. i Vänsterpartiets partiprogram förekommer i nästan alla kapitel ett fördömande av kapitalismen. Kapitalismen är för Vänsterpartiet en koncentration av ägandet till ett fåtal som därmed styr produktion av varor och den arbetande befolkningens villkor i produktionen.

  Ingenstans påstås att ägandet som sådant är orsaken till allt ont. Men undertonen är att ägandet skall vara kontrollerat av ‘folket’ – förmodligen det arbetande folket + pensionärer.

  En bild av Vänsterpartiets ekonomiska tänkande illustreras om följande text om pensioner i partiprogrammet:

  ”Genom pensionsfonderna ägs redan i dag en betydande del av företagen formellt av de anställda. Detta kapital bör utnyttjas för att motverka spekulation, utveckla näringslivet och stärka de arbetandes ställning, såväl på ett samhälleligt plan som i de enskilda företagen. Samhällsfonder och löntagarfonder ska användas för att stärka de arbetandes makt och det samhälleliga inflytandet över produktion och kreditförsörjning.”

  Ordet kommunism förekommer inte och inte heller ett påpekande att makt kan utövas med våld annat en den makt som Fackföreningarna har.

 2. Jag såg också inslaget i Aktuellt/Rapport…vilket var ett otroligt märkligt inslag. Det är alltid festligt att se ”frihetskämpar” vilja göra exakt allt det som vad de anser deras motståndare gör. Nämligen att förtrycka andra. Därmed går det, i det här fallet KP inte att ta på allvar. De är tomtar och troll, varken mer eller mindre. Som tur är begränsas denna trollskara till omkring 1000 personer, som antagligen skulle minimeras till det minimala ifall den väpnade kampen skulle bli verklighet. Deras myspysgäng skulle inte bli så myspysigt längre. Lite synd att reportern inte bemödade sig med att ställa denna Mathiasson mer mot väggen, så att säga.

  Helt ärligt Roger tror jag inte du behöver bekymra dig så väldigt mycket om KP ty de utgör inget hot. Det verkliga hotet/hoten finns idag i Sveriges riksdag.

  • Hej Peter,
   Det fanns dem, inklusive mig, som inte trodde att SD skulla växa förbi 10%. Vem kunde tro att Rasister och Nazister skulle få nya energi i Sverige. Om vi låter Mathiasson hållas, finns risken att ett växande Kommunistparti i Sverig, helt plötsligt, av någon outgrundlig osak vinner anhängare. Kampen för det öppna fria demokratiska samhället måste alltid hållas vid liv.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Ja numer har vi inte bara 1 rasistiskt parti i Sveriges riksdag utan minst 7 st som för SD-politik. Som jag sa, hotet är inte KP utan hotet finns i riksdagen. I detta nu.

    Kommunism som politisk modell är död. Rasism däremot är något helt annat. Den fanns redan innan SD kom in i de politiska finrummen. Det är tragiskt att de andra ”riktiga” partierna inte lyckats trycka tillbaka SD, vilket egentligen inte borde vara så svårt, om man bara ville…

   • Hej Peter,
    Du har en poäng, begreppet Rasism har hamnat i var man/kvinnas mun på ett olyckligt sätt. Det är idag inte många som reflekterar över att prata om människor som t ex en etnisk grupp kan vara rasism. Att ha synpunkter om vad som är ett ”rimligt” antal invandrare, hör till vardagen på ett sätt som i många fall är rasism. För många är detta agerande ett sätt att själv känna tillhörighet. Många undersökningar pekar på att dessa attityder har förankring i folkdjupet. Det är här SD har hittat sin nisch. Min spaning är att Jantelagen har bytts ut mot främlingsfientlighet. Istället för att reta upp sig grannens gröna gräsmatta, väljer Svensson att lyssna på diverse olika SD-lögner och vanföreställningar kopplade till invandring och Ny Svenskar..

    Hälsningar
    Roger Södervall

 3. Det går nog inte att trycka tillbaka SD längre eftersom de är inröstade på demokratiskt sett i riksdagen.
  Det lär nog bli samarbete till slut ändå.
  Både Moderaterna och Kristdemokraterna har härmat efter delar av Sverigedemokraternas invandringspolitik.

  • Hej Linus,
   En fråga som måste tillåtas ha ideologiska dimensioner. Det handlar inte om en konstitutionell fråga. Frågan vilar på ideologiska grundstenar. Vilka värderingar som Sverige skall byggas utav. Hur vi ser på människovärde och humanism? Det handlar om att bygga upp en front mot framlingsfientlighet och inhuman populism. En kamp som bygger på målsättningen att vinna valet 2018. Centerpartiet har valt denna linje, partiet börjar nu vinna opinion. Det handlar säkert om missnöjda Moderater som är besvikna på partiets SD vänliga position i dessa frågor. Men kampen mot den inhumana populismen inom SD måste intensifieras. Vi Moderatera måste upp på barikaderna, stå upp för öppenhet, frihet och människovärdet.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Okej.
    Det kanske kommer för moderaternas del när valrörelsen startar då, den som lever får se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: