Rödgröna nedskärningar i assistansen


De Rödgrönas ”allt till alla” i valrörelsen 2014 har idag byts ut till nedskärningar till alla. För säkerhetsskull börjar de rödgröna med att angripa de svagaste grupperna i samhället. För det är så socialismen fungerar. När pengarna tryter, när det inte längre finns någon som står där med plånboken, då väger de gamla slagorden jämlikhet, borderskap och rättvisa lätt som en fjäder för vinden.

Högre skatter är inte samma sak som mer pengar till mer välfärd. Högre skatter är det samma som mer utslagning, färre nya jobb, färre som anstränger sig och minskad konkurrenskraft, som i sin tur leder till ett djupt orättvist samhälle, det drabbar de som behöver stödet som mest. Nu är det de som är i behov av assistans som får smaka på de rödgrönas iskalla hand. Frågan är bara vilken grupp i samhället som står på tur att få smaka på den iskalla rödgröna handen? Kanske en ny skatt som slår direkt mot fattiga barnfamiljer? Eller kanske ska fattigpensionärerna få lite lägre pension? Kanske går det att kräma ur lite besparingar från svaga skolor i utanförskapsområden? Någon nedre gräns tycks inte finnas när de rödgröna kör igång med nerskärningar?

 

 

3 svar

 1. Fascinerande att se hur du är fullständigt fast i vänster/högerparadigmen och hur du sitter nersänkt i detta träsk utan förmåga att se över ytan.

  Ja, sittande regim är ruttna ägg som tafsar på assistansersättningen. Precis lika ruttna som alliansregimen var som jagade döende cancersjuka människor som prompt skulle ut i arbetslinjen, om än så att människor dog på kuppen

  Kan vi vara överens om att oavsett blå eller röd färg så drabbas alltid de svagaste i samhället?

 2. De svagaste drabbas alltid av politikers oförnuft oavsett blå eller röd färg på parti nålen. Tycker det ät skamligt av socialdemokraterna att spara in på assistansersättningen. Lika skamligt som när sjuka och funktionshindrade blev utförsäkrade av den förra alliansregeringen.

  • Hej Linus,
   Frågan är djupare än så. Det handlar om vilken ideologi som leder samhället att skapa långsiktigt hållbara positioner. Här finns tydliga ideologiska skillnader mellan höger och vänster. Assistansen hjälper funktionshindrade att vara aktiva samhällsbyggare. Något som ligger helt i linje med Moderaternas politik. Jobblinjen. När det kommer till sjukförsäkringen ser det annorlunda ut. Problemet där, innan 2006, var att en sjukskrivning som handlade om, att en förkylning hamnade i samma kategori som en svårt cancersjuk patient. Focus hamnade då på oförmåga. Var du sjuk, så vad du sjuk utan några nyanser. Borgarna ändrade sjukförsäkringan att handla om förmåga istälet för oförmåga. Detta fick till följd av att den svårt Cancersjuke med 100% oförmåga att jobba, utreddes tillsammans med den som var sjukskriven som förkyld. Denna process hamnade felaktigt i media. Ingen cansersjuk tvingade ut i arbete, men det var djupt olyckligt att cancersjuka blev tvungna att utredas i syfte att fasställa förmåga. Detta är en hållning som än idag råder inom försäkringskassan. Än idag behöver cancersjuka utredas i syfte att fasställa arbetsförmåga. Här har vi tydliga ideologsika skillander.
   Vi Borgare frågar efter förmåga, vill att alla skall uppnå sin bästa tänkbara förmåga. Gör det billagare att skapa nya jobb, gör det enklare och billigare att jobba.
   De rödgröna gör det lönsamt att vara inaktiv, ser till att människor fastnar i bidragsberoende som slår ut dem ur samhället. Gör det dyrare att anställa, gör det dyrare att jobba.
   Det är du som väljer 2018. Vilken väg tycker du är bäst?

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: