Julen är ljusens högtid


Trafiksäkerhet är alltid ett tungt argument. Men att Julljus skulle kröka alla lamphållare längs gator och torg är ett befängt argument. Att med detta argument beröva landsbygden Julens alla ljus är ett helgerån. Frågan om rätten att lysa upp Sveriges alla samhällen med Juleljus har t.o.m. hamnat i Sveriges Riksdag. Som alltid när förnuft och känsla hamnar på kollisionskurs, skapas banala argument av den enkla orsaken att förnuftets förespråkare lider i tysthet. Det finns inte en enda cyniker som i sitt innersta själsliv känner ro inför ett beslut, som hindrar Julens ljus att lysa, se alla glada förväntasfulla barn med drömska ögon glittra på småstadens gator och torg.

Trafikverket borde skämmas. Alla Julfientliga byråkrater vid detta statliga verk borde få smaka på sin egen medicin, genom att hindras att utsmycka sina egna hem med Julljus.

Nu skall denna blogg producera ett agrument på samma förnuftsgrund, men med ett betongtungt känsloargument. När nu Trafikverket släcker ner Sveriges samhällen till Jul, hur skall då Tomten kunna hitta hem till alla barn med deras Julklappar? Svara på den frågan alla Julfientliga byråkrater vid Trafikverket….?

 

 

 

 

4 svar

  1. Svar på frågan: Trafikverket bör utrusta alla auktoriserade jultomtar med GPS

  2. Här har du svaret på din fråga-

    • Juletid i Sverige, då Trafikverket vill släcka stad och enslig stuga. Tomten vandrar sin himmelska tripp utan att se hus och skorsten där han skall ta sin dipp, snön är det enda som lyser på fur och gran, inget lyser i stadens kärna, här finns inget liv, julklappen stannar i säcken, Julen rinner ut i bäcken. Tomten vill dela ut paketen, men hittar inte fram till taken, åker vilse med sina renar, för det är väl vad Trafikverket menar.

  3. Anna Kinberg Batra på renens rygg, snön lyser vit på fur och gran, Stefan Löfven är inte vaken, Postnords paket försvann, gråtande barn, och vdn stack med pengarna till något skatteparadis, snön lyser vit på fur och gran, och Stefan Löfven stack till Saudi Arabien och Anna Kinberg red iväg på renen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: