En Gud – En Kyrka


Gud skapde människan till sin avbild. Människan skapade mångder med olika tolkningar av Gud skapelse och gärningar. Gud sändebud här på Jorden, Påve Franciskus, kommer till Sverige för att högtidlighålla kyrkans splittring. Kanske finns även det nya mångkulturella Sverige med i beslutsakterna som grundlägger Påvens besök  Sverige.

Sverige står inför en mycket intressant tidsperiod. Här finns idag alla förutättningar som krävs för att det nya samhällsbygget i Sverige, skall bli en succé. Sverige kan mycket väl bli ett Globalt föredömme. Här finns grundstenarna till det långsiktigt hållbara samhället ur alla perspektiv. Att Påven besöker landet för att fira den Katolska kyrkans största nederlag, kan bara tolkas som dolda avsikter med besöket. Påve Franciskus vill berätta för Världen hur ett samhälle skall byggas.

Säkert finns många som tycker att landet Sverige och det samhälle som finns här har många fel och brister. Men ett land med en ledare som i ett tal uppmanar sitt folk att öppna sina hjärtan, inför dem som är i behov av hjälp och skydd, får finna sig i att Guds ögon riktas mot landet. Påven som är Guds sändebud här på Jorden är här i Sverige får sköta det praktiska jobbet. Här finns landet där de goda krafterna tillåts segra. Där välviljan och den goda tron på människan är vägledande.

Kanske är det t.o.m så att Kyrkans roll i det Svenska samhället har spelat ut sin roll. Kyrkans roll är att odla fram det goda i människans själ. Idag är detta jobb redan gjort i Sverige. Idag har alla Svenskar någon form att relation till samhället när det handlar om goda krafter. Sverige är landet där folket lever så som Gud tänkte sig att människan skulle leva sitt liv. Gud vet att ingen människa är felfri, det är till och med så att defintionen av en Gudfruktig människa handlar om insikten att ingen är fullkomlig. Det är därför Gud vill att ingen skall missbruka hans namn. Det är bara Gud som kan vara Gud. Vi vanliga skall lära oss att leva med våra fel och brister, göra så mycket gott vi kan, hjälpa alla som behöver hjälp, ge kärlek till den som behöver kärlek osv.

Påvens besök i Sverige handlar om alla människors förhållande till sina öppna hjärtan. Detta inlägg har rubriken ”En Gud – En Kyrka”. Men det handlar om en metafor. Med det menas att alla har en plats i hjärtat där det finns plats för någon annan. Det har ingen betydelse vem du är, allt handlar om vad du behöver för att må bra. Finns en Gud, då finns alltid plats i Kyrkan.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: