Kom ut ur ”Buschen” Ebba


Populism är nödvändigt för en framgångsrik partiledare. Inte så att Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch – Thor bör anta populismens Donald Trumps dimensioner. Därmed inte sagt att Ebba skall stanna kvar i skogen och blekna. Sverige behöver KD. Men det budskap som partiet låter väljarna beskåda är inte Ebbaism. Känsla är att KD med Ebba som ledare har stagnerat och framstår som ett parti utan vare sig aptit eller nyfikenhet.

Ebba har egentligen allt. Här finns karisma tillräkligt att skapa Ebbaismen. Är man insatt i politik, läser partiprogram och ideologi, så framstår de värderingar som KD står för som precis vad dagens samhälle behöver. Men det är inte alltid det som står i partiprogramet som till sist avgöra framgången för ett parti. En partiledare bär ansvaret att agera Trojansk häst. Vara den som tar sig in i mediabruset, väcker intresse och skapar debatt.

Ebba sa det faktiskt själv i sitt installationstal. Det räcker inte med en partiledare som är snygg på bild. I slutändan är det hårt jobb som ger resultat.

Profilering kan vara Världens svåraste jobb, men när det lyckas känns det som den enklaste sak i på samma planet. Nu är tiden mogen för Ebbaism. Nu behövs en samtidsanalys som väcker nya frågor där KD står för svaren. Skapa Ebbaismen som kommer med svar, väcker intresse, som låter nyfiket, med en hungrig partiledning och partiledare.. Go Ebba Go…

Ett svar

  1. Det var en tid då Moderaterna var ett kristet parti. Monarkin skulle vara konstitutionell. Kungen skulle vara kyrkans högste ledare. Staten skulle rättvis och pliktuppfyllande. Försvaret, ja det var det väl lite si och så med.

    Folkpartiet var frikyrkans röst i politiken och därtill liberalismens företrädare.

    Nu är moderaternas syn på staten samma som alla Allianspartiernas syn på staten. Nu har Kyrkan skilts från staten. Nu har en mjukliberalism accepterats av de borgerliga.

    Kvar för KD, Kristdemokraterna, är de kristnas politiska röst. Alla andra borgerliga partier är konfessionellt neutrala. Det är plats för ett parti som vill föra in en kristen etik i politiken. Kristdemokraterna har det redan i sitt partinamn. Ebba Busch Thor kommer att få ett benhårt motstånd den dag hon för in det kristna budskapet i politiken. Hon kommer att klandras för att föra in vidskeplighet i stället för vetenskap och verklighet. Den kritiken har alla religioner fått. Kristendomen är inte undantagen.

    Efter Påvens besök kan KD också räkna med alla katolikers stöd. KD behövs. (SD behövs också).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: