Vinsttak, nollränta och mental ohälsa


Tre ord som är på väg att forma samtiden. Kanske är det så att där finns kopplingar som förenar dessa tre begrepp. Som vanlig människa är det inte lätta att förhålla sig till alla tre på en och samma gång. Den som jobbar hårt skall inte tillåtas göra vinst tillföljd av sin ansträngningar, samtidigt som Riksbanken gör precis allt i sin makt för att locka fram köplusten, i ett samhälle där allt fler drabbas av mental ohälsa. ”Är det konstigt att man längtar bort nån gång!” Ur detta perspektiv ät det lättare att förstå resebranschens framgångar. Det Rödgröna vansinnet gynnar inte enbart resebranschen, nästa bransch att fira framgångar bör vara läkemedelsindustrin. Försäljningen av psykofarmaka lär öka lavinartat under de återstående 2 år de Rödgröna innehar makten i Sverige. Bara nu inte Jonas Sjöstedt och co för för sig att sätta vinsttak även på dessa branscher.

 

 

Ett svar

  1. Synd. Du börjar inlägget lovande och bra då du är inne på det fundamentala felet vi har i dagens samhälle. Sen ramlar du åter ner i vänster/högerparadigmträsket. Inte oväntat dock.

    Vi har nått dithän gamla lösningar inte längre fungerar. Nästa steg i samhällets evolution är inte desamma som de steg som fört oss hit. (oavsett röd eller blå färg på lösningarna).
    Noll- och minusräntor(=ett dysfunktionellt monetärt system), evig tillväxt i en ändlig värld, beroendet av fossil energi osv. Inget av detta kan eller kommer forma framtidens samhälle. Detta som du krampaktigt håller så hårt fast i men du kommer gå samma öde som dinosaurierna. Du tillhör inte framtiden Roger. Lika lite som vänster/högerparadigmet tillhör framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: