Sex och samlevnad


Tydligen är det så att fler har sex mera sällan. En statlig utredning är tillsatt i ämnet. Ett resultat lär följa.

Därför ligger fältet fritt att anföra alla tänkbara spekulationer. Att ha sex idag är en inte helt okomplicerad handling. Ur en strikt juridisk utgångpunkt borde varje sexakt inledas med ett kontrakt där båda parter intygar sitt samtycke.

Kontraktet skall även omfattas med en klausul där båda parter kan varifieras som fria från könssjukdomar, HIV och AIDS.

Lyckas sen någon passera dessa tester med bibehållen sexlust dyker nästa hinder upp. PREVENTIVMEDEL. Vem skall skydda sig, mannen eller kvinnan.

SEX verkar vara problematiskt när den utförs för ofta och för sällan. Kanske är det så att människans sex är teoretiserad i överkant. Man får lätt känslan människans sex handlar om så mycket mer än huvudsyftet som är att avla avkommor. Få andra arter har sex med varandra av andra orsaker än att avla fram avkommor.

Idag har sex lyft fram nya dimensioner när det handlar om nära relationer människor emellan som tidigare inte fanns. Det som från böjan handlade om ett möte runt midsommar som nio månader senare resulterade i en avkomma, handlar idag om djupa existentiella, juridiska, ideologiska, politiska och teologiska funderingar. Hur och framförallt varför har detta inträffat?

Läge för ett axiom. Allt är en fråga om behov av att fler barn måste födas för samhällets fortlevnad. Med andra ord den så kallade överflödsprincipen. Det måste födas x-antal mängd barn fler än antal döda i ett livskraftigt samhälle. En enkel ekvation att utföra i ett bondesamhälle. Sannolikt avspeglar detta sig även på hur ofta människor har sex med varandra i ett bondesamhälle.

Men idag är exvationen antagligen inte ens något som finns med i tankegångarna när människor har sex med varandra. Välfärden har förvandlat sexakten till en teatralisk prestation där det finns exstetiella dimentioner. Sex som en religion där det finns förväntningar om en himmelsk upplevelse med upphöjd njutning.

Något som i grunden är en strikt praktisk kärlekshandling i syfte att säkra mänsklighetens framtid, löper nu risk att än en gång bli sönderanalycerad i en undersökning. Låtbli, låt folk få en ärlig chans att komma i gång i sänghalmen.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: