Högerpopulister från Österrike..


Varningsklockorna borde ringa. Högerpopulister, specielt de från Österrike har rykte om sig att vara otrevliga.

Hundra år kan tyckas vara stor tidsrymd. Men minnet är kort. Kan det vara så enkelt att det finns en funktion i hjärnan som raderar hemska minnen. I såfall handlar detta fenomen om högerpopulisternas bästs vän, specillt de från Österrike.

Det kan såklart ha stort överlevandsvärde att kunna glömma traumatiska upplevelser. Men där finns sådana tramatiska upplevelser som aldrig får lämna minnet. Ett sådant minne handlar om en högerpopulist från Österrike med en karakteristisk munstage.

 

2 svar

  1. Ja minnet är verkligen kort. Du om någon borde ju bli påmind om detta. Det var inte så länge sedan du tillbad den store självutnämnde landsfadern Reinfeldt som det bästa som hänt svensk politik. Någonsin.

    Idag några år senare gör alla de som dunkade Reinfeldt i ryggen avbön och har svängt 180 grader. De har nu själva nått den politiska toppen. AKB och Tobé står i media och offentlig avrättar Reinfeldts politik. De beter sig som lägerkommendanter som säger att de bara lydde order. Lite vämjeligt och inte så rakryggat. Reinfeldts tidigare statssekreterare Mikael Sandström gör nu offentlig avbön från den store ledarens politik. Flera år senare, när ryggen nu är fri. De moderata väljarna är inga dumhuvuden, som sina politiska företrädare är. AKB är ett sänke och kan inte längre tas på allvar och jag tror det kommer straffa sig ordentligt när Moderaterna oundvikligt kommer halka ner mot 20-procent och jag blir inte förvånad om AKB tvingas bort, innan valet!

    Apropå högerpopulism har även moderaterna sällat sig till den tragiska skaran.

    Och du har helt rätt i din analys i första meningen. Varningsklockorna borde ring. Men lyssnar någon?

  2. Ring klocka ring, även för moderaterna i vinternatten, inga klara besked från Anna Kinberg Batras trut om moderaternas politik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: