Bokslut 1900 talet


Så här nästan två årtionden in 2000 talet börjar ett bokslut med 1900 talet bli synligt. Galna vänsterismer, två Världskrig, systematik doping, kriser i ekonomin, omfattande miljöförstöring är bara toppen av detta isberg.

Mänskligheten påstods ha gjort enorma framsteg under detta århundrade. Men i ett bokslut ser det kanske inte ut som några större framsteg. Visst är det så att Månen fick besök av Mänskligheten. Men låter man detta faktum få dela samma kolum som Globaluppvärmning känns inte detta som något framsteg för mänskligheten. Eller skall resan till Månen tolkas som en förberdelse för en framtida punkt där Mänskligheten blir tvungen att lämna en obeboelig  Jord.

1900 talet var århundandet då Jorden krympte. Det blev allt mindre glamoröst att kalla sig upptäcktsresande. Ett faktum som kanske fick tillföljd att focus riktades mot sånt som verkligen är viktigt. Något som 2000 talet verkligen kan plocka upp och vidareförädla.

Mera focus på individens frihet. Mera focus på vad varje individ kan och vill göra med sitt liv. Ett liv som behöver levas på ett sätt som gynnar hållbara förutsättningar ur alla tänkbara perpektiv. Allt utifrån ett perspektiv som kopplar samman alla  som lever och verkar på denna planet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: