Juletid


Tomtar, Lucior, ljus i överflöd och mycket mat. Allt detta väcker förhoppningar. I en mörk årstid när solens stålar inte når igenom ett genomgrått  molntäcke, behövs allt hopp som går att frambringa.

Men hetsen att blicka framåt mot Jul bör inte förta njutningen av att leva här och nu. Det händer att njutningen i samtiden blir en kort mellanakt innan storslagna planer skall bli verklighet i en odefinierad framtid. Tankar som ligger till grund för mycket stress och olycka.

Nu är det fullt möjligt att skriva hur mycket flummiga ”New Age” meningar som allra helst. Men så blir inte fallet. En stor del av magin kring Julen handlar om att bygga upp förväntningar. Julen är till bristningsgränsen stressade föräldrar som bygger upp förväntningar i barnens tindrande ögon.

Förväntningar som i grunden inte handlar om materiella gåvor, utan i barnens ögon är kärlek som förväntas komma till dem och värma deras kälekstörstande hjärtan. På många sätt är detta något att tänka på inför julklappsinköp etc. Köp gärna dyra Julklappar, men en lång och varm kram, få krypa in i famnen hos en lugn, nykter, närvarande och lyhörd förälder kan vara den Julklapp som egentligen står överst på alla önskelistor. Glöm inte bort att det finaste som finns är vänliga ord,  varma kramar och tid att andas med andra..

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: