Finns efterfrågan, finns tillgång.


Här kommer kapitalismens lovsång. Alla kommunister och vilsna rödgröna sossar får blunda eller göra något annat. Välstånd skapas genom att det genereras värden när vi människor konsumerar Jordens alla frukter. Svårare än så är det inte. Men trots denna lättbegripliga och självklara sanning är den en het politisk fråga. Som inte detta var tillräckligt, finns mångder med bevis om kraschade samhällen och länder när balansen mellan efterfrågan och tillgång rubbats.

Världen befinner sig i en brytningstid. Ideologisk förvirring och religiösa återvändsgänder bjuder världens befolkningar spretande budskap. Så här i Juletider behövs något att kunna känna förtroende inför framtiden.

Det sägs att drömmar kan bli verklighet. Men handlingar är verklighet. Varför inte börja tro på handlingar? Varför skall det behövas gudar och stora inspiratörer för att handlingens kraft skall sättas i verket. Istället för att drömma, sätt i gång en handlingskedja. Lita på marknadens krafter. Finns efterfrågan, då skapas tillgång. Detta är det fria samhällets största tillgång. Inget annat förhållande är viktigare än förhållandet mellan efterfrågan och tillgång. Vem som helst i ett fritt öppet samhälle kan använda detta förhållande och börja skapa sitt och andras liv och vardag.

Låt 2017 bli året då handlingen kommer in i livet på ett nytt sätt. Början på något nytt som blir en positiv handlingskedja som som skapar framtidens välfärd. Ingen handling är onödig eller bortkastad, det gäller bara den som aldrig utförs.

 

 

 

 

3 svar

 1. ”Ideologisk förvirring och religiösa återvändsgänder bjuder världens befolkningar spretande budskap” Ger dig +1 på den! 🙂

  I tidigare inlägg har jag försökt få dig att förstå att vi befinner oss i ett paradigmskifte. Att de som klamrar sig fast i vänster/högerparadigmen samt de som bönfaller till osynliga väsen i rymden kommer gå samma öde till möte som dinosaurierna. Det kommer komma smartare människor, smartare lösningar på samhällsproblemen och människor som förstår att allt hänger ihop. Som förstår att vi har ett gemensamt ansvar, mot oss själva och mot jorden.

  Apropå hur 2017 kommer att bli. Nu vet jag inte om du såg H.M Konungens jultal. Nå, han var ju fullkomligt förvirrad vilket kan bero på åldern eller att han är en dinosaurie på väg ut. Oavsett så undrade kungen vart världen är på väg. Sveriges statschef har alltså ingen aning så jag får väl hjälpa både honom och dig som också är en dinosaurie. Om 2016 var ”stökig” är det ingenting mot vad 2017 kommer bli. Det har ju redan börjat med debaclet i FN och bosättningarna på av Israel ockuperad mark. Hela mellanöstern kommer vara stökig under 2017. Sen har vi den gamla ekonomin som ligger i sina dödsryckningar och som började sprattla betänkligt senare delen av 2016 med Tyska och italienska banker som var dagar från att falla omkull. Det finns naturligtvis ingeting, absolut ingenting som kan rädda dessa banker, eller alla andra banker för den delen med dagens dödsdömda monetära system där den ackumulerade räntekostnaden äter upp realekonomin. Enkel matematik som även du borde kunna förstå. Å andra sidan var väl dinosaurierna inte vidare bra på matematik 😉

  Nå, jag önskar dig en god fortsättning och hoppas du får ett gott 2017, trots allt! 🙂

  • Hej Peter
   2017 är ett oskrivet kort. Men ett år närmare regeringsskifte… Jag tänker ofta på ying och yang när jag besvarar dina kommentarer. Du bär ofta på cynism och jag inte sällan en något mera positiv syn på tillvaron som du antagligen upplever vara naiv.
   Jag bär på en orubbad tro på frihet. Så länge det förekommer måttfulla Moderater som sköter jobbet med att skapa och underhålla frihet så finns alltid nya möjligher. Detta är min innersta övertygelse som jag är beredd att försvara med mitt liv.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Cynisk vet jag inte om jag är, snarare mer av realist. Stor skillnad.

    Frihet säger du. Alla människor vill väl ha frihet? Alla människor försvarar friheten med sina liv. Det ligger i människans natur. Däri ligger inga skillnader mellan dig och mig. Däremot är det stora skillnader mellan vägen till frihet. Du är trots allt en dinosaurie och kan inte ens se att din partiledare är på väg mot stupet med ditt parti, ”de måttfulla moderaterna” som blir allt mer extrema! Säger det redan nu som en liten nyårskaramell: AKB ryker 2017, 1 år innan valet.

    Gott Nytt År på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: