Tvåtusensjutton


Ett nytt år väntar på att beträdas. Men det är bara ett fånigt påfund, sanningen är den att dagar staplas på en oändlig sophög. Nya dagar startas i ett oändligt flöde tillföljd av att Jorden snurrar runt sin axel.

Den som ägnar sig åt existentiella grubblerier känner kanske olust inför cynism. Något måste få vara heligt. Att lämna gammalt bakom sig, kunna se fram mot nya och förhoppningsvis bättre dagar är viktigt. Allt nytt bär behag.

Den som tvivlar på den positiva tankens effekt, tvivlar i själva verket på vikten av att fira nyår. Som ett test, hoppa över årets nyårsfirande, tänk på tillvaron så som den faktisk är. Ett gammalt Jordklot som snurrar runt sin axel så att natt blir dag i ett oändligt flöde. Hur påverkar detta tankegångarna och den mentala hälsan.

Nej, ställ till med en ”hejdundrande” nyårsfest. Lämna allt gammalt och tråkigt. Boka ett gymkort som förblir oanvänt. Lura badrumsvågen med en fullständigt ogenomförbar viktminskningsplan. Måla upp orealistiska framtidsplaner på fyllan. Osv..

Viktigast av allt, vandra inte in i 2017 med skavande stenar i ryggsäcken. Helgen som står för dörren är porten till det nya livet. Släpp loss och visa framtiden hur en vinnare växer fram..

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: