Det goda med nyår!


Ett gott nytt år tillönskas eder alla. Visst är det en önskan som väcker hopp. Men vad är gott, vem är alla? Denna blogg är blå, blåare än Daunau. I politik handlar allt om att komma med idéer som skapar starka Samhällen. Få alla att känna tillhörighet, mening och få ett drägligt liv.

Alla som lever sina liv vet att så ser det inte alltid ut på alla ställen på denna planet. Ett gott nytt år är inte hödvändigtvis ett gott år på platser där livet kan vara hopplöst. Det sägs ibland att politik inte känns verklig. Att missnöje florera och växer. Att politik i många fall är ett spel med charader. Att stora problem i politken låter enkla på ett sätt som inte känns igen. Men då missas hela poängen med politik i en demokrati. Kanske är det så att välfärden förvridit vad som är demokrati. Demokrati är inte en valsedel i valurnan vart fjärde år. Demokrati är folkvilja. Demokrati är skyldigheten att vara delaktig i samhällsbygget. Demokrati är inte enbart majoritetens vilja. Demokrati är skaparglädje, viljan att använda sin fria vilja att vara delaktig. Skapa nytt ur gammal jord.

När nu det gammla 2016 skall släckas och det nya 2017 skall tändas, så är det tid att tänka ut nya planer som låter gott växa fram. Skänka en tanke till alla som sitter fast i hopplöshet. Meningen med det goda är allas  hopp om en bättre framtid.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: