Jobb finns till alla!


Arbetslöshet har vuxit fram som ett alibi att inte söka sig till arbetsmarknaden. Det är skillnad på att söka jobb och att faktiskt vilja jobba. Den som aktivt visar sig vara redo att hugga in, lär inte behöva vänta länge på sin första anställning. Det sägs att det behövs mycket kunskap idag för att få ett jobb. Här kommer dagens nyhet. Det kommer alltid att behövas kunskaper för att kunna jobba. Prova gärna färdigheten djävlaranamma. Eller varför inte ordning och reda. När vi ändå är inne på viktiga kompetenser så kan området hjälpsamhet vara en jobbskapare av rang.

Här behövs inga intyg eller långa utbildningar, här behövs lite gammal hederlig ansträngning. Att bli svett är ingen farlig åkomma. Att jobba så hårt att man blir utmattad är något av det finaste som finns. Att känna sig helt utslagen och få ta en varm kopp kaffe efter arbets dagens slut, är en magisk upplevelse.

 

2 svar

  1. Och imorgon fredag har en svensk genomsnittlig direktör jobbat in vad en vanlig hederlig svensk arbetar in på ett helt år. 6 dagar alltså. Det ska löna sig att arbeta…

  2. Jag tycker du förenklar och dessutom är du fördomsfull i denna fråga.
    En vanlig människa kan inte rå på konjunkturer eller globaliseringen. Det är inte heller helt lätt att få in foten i arbetslivet när företagaren tittar på sådant som ålder (efter 40 har du passerat bäst före datumet), arbetslivserfarenhet och allt annat som inte jag mäktar ha koll på. Men du hävdar faktiskt att arbetslöshet beror på avsaknande av djävlaranamma och ordningssinne. Man tar sig för pannan.

    Ha det så gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: