Fler jobb, mer välfärd


Välfärd bygger på ett lands förmåga att skapa jobb. Välfärd, vård, skola och omsorg är i direkt förhållande till jobbskapandet. Detta förhållande kan tyckas vara självklart. Trots detta lyckas partier i Sverige ta makten med en politik som hävdar motsatsen.

Landets Rödgröna regering styr landet med en politik som leder till färre jobb och en ekonomisk poltik med höga skatter sim leder till mindre välfärd.

Allt detta i en tid då jobbskapandet borde gå på högvarav. Sverige som land står inför en stor integrering av nya Svenskar de kommande åren. Då håller det inte med de rödgrönas passivitet. Det som måste hända är att stoppa utslagningen. I en tid då flera måste bli samhällsbyggare, är det oacceptabelt att utanförskapet växer.

Jobb behöver växa fram på alla fronter. Nya branscher behöver skapas. Nya insteg behöver konstrueras. Politiken och marknaden behöver göra gemensam sak. Varför inte börja med att skapa en politik som hjälper marknaden att fylla behovet av nya bostäder. Byggandet i hela Sverige behöver ta fart. En sådan politik är bra ur flera orsaker. Byggandet av nya bostäder kan vara bästa sätt att förebygga riskerna att en sk bostädadsbubbla skapas och brister.

En återgång till en jobblinje som bryter upp utanförskap måste bli den stora valfrågan 2018. Det är nu M skall visa ledarskap, visa väljarna hur nya jobb och välfärd skapas.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: