Veckan som pågår..


Det finns politiker, och så finns politiker som är lite mer än andra. Elisabeth Svantesson, denna pärla bland oss Moderater. Hon vågar, vill och kan. Nu har hon tagit till orda, i ett känsligt område. Hon har satt ner foten i myllan och berättar för oss vanliga vad kampen för frihet handlar om. I Sverige skall varje människa få känna sig fri. Fri på det sätt som bäst passar varje individ. Men det handlar om en kamp. Frihet kommer inte av sig självt. Det är du och jag som lär våra barn att tycka och tänka fritt. Det är så starka hållbara välfärdssamhälle växer fram. Det är kampen för alla individers frihet som ligger till grund för att man och kvinna till sist kan bli jämställda. Tack Elisabeth, du viktig, du behövs för att lära upp nya Moderater som kan hålla frihetens fackla brinnande..

Det känns så fel att börja prata om fifflande Sossar i samma inlägg som handlar om frihet. Men återigen har en ledande sosse fastnat med fingrarna i syltburken. Det är sant att alla kan göra ett misstag. Men när snart alla i en grupp gör samma misstag finns fog för reflektion.

Så, var fifflar sossar? Det kan mycket väl gå att spåra till den ideologi som Sossarna bejakar. Det handlar respektlöshet inför strukturer människor emellan. Det finns ingen som i grunden tar ansvar, för man tror sig stå för något större än vanliga människor. Det handlar egentligen om en lindrigare form av psykos. En människa som inte ser och förstår sin roll i sitt sammanhang börjar ganska snabbt tappa sin moraliska och känslomässiga kompass. Fattar beslut på felaktiga grunder som inte sällan för ödesdigra konsekvenser. Raden av fifflande sossar och fackpampar är anmärkningsvärt lång. Skandalen inom kommunal, Mona, Håkan, Sigvard Marjasin, Hans Ericsson etc

 

2 svar

  1. Fniss, det är såklart bra att du uppmärksammar fifflande sossar och fackpampar men se upp var du kastar stenarna så de inte träffar rutorna i glashuset du står i! 😉

  2. Eran frihet betyder inget om ni inte klarar av frågan om makt. Det är så att den mäktige sätter gränsen för den maktlöses frihet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: