(M)er grovjobb (m)ed ideologi


Väljarna väljer bort det etablerade. Trenden är solklar. Men det är absolut inget nytt. Det handlar om en ständigt pågående process som för mänskligheten framåt. Det är i dessa tider som det behövs ledarskap som står upp för trygghet, kontinuitet, nya jobb och frihet. Med andra ord, allt som vi moderater har som adelsmärke. En tydlig politik, som pekar ut en väg in i framtiden, där vi trygga och kloka moderater visar vägen, borde vara en självklarhet.

Det är en kamp som inte alltid är spikrak. När vi under 1900 talets mitt, stod upp och utförde kampen mot Marxism och Socialism var vi nere ordentligt i opinionsmätningarna. Då blåste nollgradigt is-hagel i ansiktet under denna period. Men vi var några tappra som tog kampen, viftade med frihetens fana när ofrihetens förespråkare åkte räkmacka under första Maj.

Idag är vi där på nytt. Nu knackar ofrihetens förespråkare återigen på maktens dörrar, både från höger och från vänster.

Nu är tiden inne att börja bada ideologiskt stålbad. Nu är tiden inne att börja plocka fram frihetens vimplar. Bemöta förvirrade Nazister med Humanism, prata frihet med vilseledda och hämmade socialister, prata nya jobb med utanförsatta. Måla upp visioner som öppnar upp nya möjligheter, prata trygghet och sammanhållning med otrygga. Idag skall samhället vara en plats där alla är samhällsbyggare.

 

Ett svar

 1. Ja du Roger, jag har nog aldrig stött på någon som är så ideologiskt färgblind som du.

  Du skriver: ”Nu är tiden inne att börja plocka fram frihetens vimplar.”

  Moderaternas brunfläckiga historia lämnar solkiga spår efter sig och har väl inte alltid verkat i frihetens tecken, om man ska vara snäll. Moderaterna, som bytt namn lika många gånger som Vänsterpartiet, hette från början Allmänna valmansförbundet och grundades 1904 kring en huvudfråga: att motarbeta kravet på allmän rösträtt. Det var där tyskvännerna fylkades under första världskriget. Det var de som i riksdagen 1939 ville skicka tillbaka de judiska läkare som sökte en fristad i Uppsala. Det var deras väljare som hade kafferep på Östermalm med pengainsamling och strumpstickning till Tredje riket.

  Det var Moderaterna som försvarade militärkuppen i Chile 1973 och som ingick i samma högerinternational som Pinochet och en rad diktatorer som ingen i dag vill kännas vid.

  Det var Moderaterna som hade kontakt med de europeiska militärjuntorna på 70-talet: Portugal, Spanien, Grekland.

  Och så vidare.

  Moderaternas tidigare partisekreterare Sofia Arkelsten gjorde väl tidernas sämsta historierevision när hon på allvar menade att Moderaterna minsann stod upp på barrikaderna mot Apartheid. I verkligheten var det ju precis helt tvärtom.

  Och nu har AKB och moderaterna slutit cirkeln och hoppat i säng med rasistnazistfascisterna i SD.

  Moderaterna jobbar nu hårt för att bli ett irrelevant parti i svensk politik, och de kommer lyckas! Och som jag sagt tidigare, AKB är rökt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: