Dina vänner berättar vem du är


Hitta nya vänner är inte svårt om det finns vilja att utföra förändring. Men den som har för avsikt att stå fast vid sin person, smak och åsikter bör vara tydlig med sin kommunikation när det handlar om att söka nya vänner. Bilden av hur nya vänner hamnar i vänkretsen är det som skapar nya uppfattningar om en individ eller organisation.

Finns där en oönskad skillnad mellan avsikt och verkligt utfall när det handlar om nya allianser, kan det vara så att nya vänner vrider bilden på en oönskat sätt.

Tankar och handlingar i ledarskap styr fram bilder av framväxande allianser. Vem minns inte fyra Alliansledare och allt snack om en badtunna hemma hos Maud Olofsson(Ett bad som dessutom aldrig genomfördes). Fyra Borgerliga ledare som växlar in på en väg som utvecklades till en framgångssaga utan mycket få motstycken i Sveriges historia.

Idag saknas denna tydlighet. Idag står den tidigare så stolta Borgerliga alliansen på darriga ben. Låter sig distraheras av ofrihetens företrädare. Sänker sig under sin värdighet. Det finns idag i stort sett bara en stolt frihetskämpe i den forna Alliansen och det är Centerns Annie Lööf. Vi Moderater som ser jobb och frihetslinjen som Moderaternas enda väg framåt, lyssnar gärna på Elisabeth Svantesson. Hon lyfter politik på ett sätt där frihet får intressanta perspektiv, hon visar upp en sann Moderat och hur den moderata kampen skall se ut. Det är ibland svårt att särhålla ledarskap och ledare. Ett ledarskap där det så tydligt spretar åt olika håll är alltid olyckligt.

Det kan upplevas vara mycket svårt att föra samman den linje som förmedlas av Elisabeth Svantesson och ett ledarskap som för samtal med Sverigedemokraterna.

Moderaterna står idag inför några tuffa beslut som måste fattas med skyndsamhet. För det första, vägval på lång sikt; vilken ideologisk linje skall vägleda Moderaterna in i framtiden?

För det andra, vägval på kort sikt; Är det ens möjligt att föra samtal med Sverigedemokraterna och samtidigt bada alla fyra Alliansledare i en och samma badtunna?

Vi som ser en Borgerlig valseger 2018 som en självklarhet, vill nu se att Moderaterna börjar visa vem som är statsministerkandidat. Men då krävs ett ledarskap som talar med en och samma tunga. Att det jobbas med dynamisk ideologi. Kanske lite mindre med olika spelteorier och mer med ideologi..

 

 

 

Ett svar

  1. Kul att moderater, inklusive du Roger ägnar sig åt backstabbing på sin ledare. Fortsätt så 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: