Lilla Sverige i stora Världen


Ideologiernas stora tid tycks vara ett minne blott. Idag tenderar politiken att bygga på en form av ”ur hand i mun” ideologi. De stora visionerna skapas inte och därför lyfter inte nya tankar som berör önskemål om att skapa bättre samhällen.

Som en gammal drömmande ideolog känns därför dagens politiska debatt som en enda lång förklarande brödtext. Det är ljus och lykta som behövs för att hitta små embryon som kan utvecklas till storslagna tankar och dito gärningar.

Sverige är landet som kan leverera välfärd. Sverige är landet som alla söker sig till och vill vara en del utav. Men hur möts dessa strömmar upp, hur ser visionerna ut som skall bygga framtidens multikulturella samhälle?

Det behövs ideologisk kraft, visioner och genomarbetade tankegångar för att förvalta denna enorma tillgång som Sveriges välfärd representerar. Idag behövs nya visioner, tankar som lyfts över rasism, rädslor och protektionism. Det som nu behövs är medmänsklighet, visdom och stora tankegångar. På många sätt är politik ideologiernas språngbräda. Bristen av ideologi löper risk att föda fram rädda politiker som söker stöd i opinionsundersökningar, som odlar fram kortsiktiga perspektiv som hämtas ur grunda brunnar som snabbt torkar ut.

Sveriges framgång som nation bygger på ideologisk kraft, kraft som förmedlats av tänkande politiker som hårt driver sin övertygelse i debatt och beslutsunderlag. Men framför allt har Sveriges politiker alltid värnat humanism och människovärde.

Det känns kanske idag som om det ideologiska modet förmedlas av politiska budskap som inte har frihet, humanism och människovärde som huvudsakliga målsättningar.

Denna blogg har djup ideologisk övertygelse som med alla medel är beredd att stå upp för frihet, humanism och människovärde. Det är betydligt mer än en känsla att det finns en stor lucka i dagens politik som återstår att fylla med dessa tre ingredienser. Moderaterna är partiet med stolta traditioner på detta område. Vi är partiet med de stora frihetskämparna, som tagit striden när ofrihetens galenskap lyckats inpränta ofrihetens rädslor i befolkningen. Nu är tiden inne på nytt, idag knackar återigen ofrihetens dårskap på, återigen vaknar unisona rädslor till liv. Det är nu vi Moderater kliver ut på arenan och viftat med frihetens vimpel som återigen väcker nytt mod i Människovärdet..

 

Ett svar

  1. Blablabla.

    Jag har sagt det tidigare och säger det igen. Just ditt parti är på väg att bli ett irrelevant parti. Du får nog vara glad om Moderaterna hamnar på 15 procent till valet. Du skriver: ”Vi är partiet med de stora frihetskämparna, som tagit striden när ofrihetens galenskap lyckats inpränta ofrihetens rädslor i befolkningen.” Seriöst, är du på riktigt? Moderaterna och AKB ligger nu sked med Jimmie och Sverigedemokraterna. Det är skamligt rent ut sagt och du försvarar denna politiska galenskap och visar med det vilken sorts unken människosyn du har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: