1:a Maj; Antijobbpolitikens högtidsdag


Don Quijote hade sina väderkvarnar, Socialdemokraterna och vänstern sin jobbpolitik och påstådda koppling till arbetare. Alla med det gemensamt, ett skakigt förhållande till verkligheten. Det finns inte ett enda rött slagord som skapar nya jobb, det är en kamp som ser ut som den där Don Quijote tar upp striden mot osynliga väderkvarnar. På många sätt är vänsterrörelsen hingsten Rosinanate som bär upp Don Quijote under sina galna upptåg. LO är Sancho Panza, där föds det snusförnuft som får hela arbetarrörelsen att agera med sin mentala hälsa intakt.

Hårda ord kan tyckas, men befogade sådana. Vi lever trots allt i tider där stora delar av befolkningen uppbär bildning av sådan klass att jippon som 1:a Maj-demonstrationer likt dagens bör undvikas.

Det Sverige behöver är nya jobb, en politik som bjuder in i samhället, inte stöter ut. Faktum är att av allt trams som uttalas under ett 1:a Maj tåg så finns faktiskt ett påstående som är relevant, det är slagorden ”Ropen skalla, jobb till alla”.  Att det utropas av en politisk rörelse som gör allt i sin makt för att hindar framväxten av nya jobb är såklart en paradox av yttersta klass. Men här finns ändå något att bygga vidare på, ta all den energi som finns i 1:a Maj tågen och låt människor från landets snart 1 miljon utanförsatta att komma in i samhället. Låt 1:a Maj bli de utanförsattas stora högtidsdag, gör om dagen så att t ex landets kriminella motorcykelgäng, långtidsarbetslösa, ny anlända osv får en högtidsdag som bjuder in i till samhällsgemenskap.

Alla är arbetare i någon form, underförstått handlar 1:a Maj om de människor som är aktiva i Samhället. Idag är det att likna 1:a Maj vid klubben för inbördes beundran. Här finns djupa dimensioner av segregering och samhällsklyftor som kvävs under verklighetsfrånvända slagord. Tiden är mogen för att för första gången låta 1:a Maj handla om aktuella samhällsutmaningar och inte verklighetsfrånvända vänsterismer som i alla delar hotar god mental hälsa..

 

3 svar

 1. Sluta gnäll! Varför går inte det nya arbetarpartiet Nya Moderaterna ut på stadens gator och torg och demonsterar å arbetarnas vägnar? Varför går inte moderaterna ut den 1:a maj och motarbetar just denna klubb för inbördes beundran, som du påstår att den är? Det är fritt fram att göra er röst hörd, vilket kan behövas…

  Eller så tar vi 1:a maj ett steg längre och låter alla demokratiska riksdagspartier ha varsin dag att demonstrera på, vilket ju skulle betyda en veckas ledigt för folket! 🙂

  • Hej Peter,
   Vi jobbar annorlunda. Vi ser till att arbetare får mer kvar i plånboken efter skatt. Vi snackar inte, vi ser till att konkurrenskraften upprätthålls, vi skapar förutsättningar att nya jobb växer fram, vi motarbetar utanförskap osv. Vad gör sossar och vänstervänner? Demonstrerar på första maj.. Snacka om effektivt slöseri med tid och energi..

   Hälsningar
   Roger Södervall

 2. Välfärd kommer ur välstånd. Nu är det så problematiskt att välstånd alltid, alltid, skapas av enskilda personer – antingen direkt eller i ett komplext samspel. Dessa märkvärdiga individer är i en klass för sig och tillhör ingen samhällsklass. De borde hyllas som välståndets skapare.

  De finns idag, de finns överallt. Men de saknar stimulans. De lever i ett samhälle som vill motarbeta vinster, som vill motarbeta framgång, som vill styra allt med inspiration från avundsjukan.

  Ingen vågar ta fram genierna. De borde vara skattebefriade och deras företag befriade från arbetsgivaravgifter och annat trams. De borde vara befriade från förmögenhetsskatt och från skatt på avkastning av kapital.

  Varför nu detta? Vansinne? Nej sunt förnuft – därför att de är dessa individer som skapar arbete, möjligheter till höjda löner, resurser till skola, vård och omsorg. De ger oss alla välstånd och välfärd.

  Hur finansieras detta lyckosamhälle. Med plattskatt, låg, på löneinkomster och resten på mervärdesskatt.

  Vem vågar föreslå något sådant? Uppskattning av företagare och företag?

  Fanns det inte en saga en gång om Hönan som värpte guldägg. Borde ingå i barnens första läsebok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: