Frankrike speglar Europa


Protektionism och inhumanism ställs mot frihet och människovärde. Samtidens stora fråga som ännu inte fullt ut landat i Sverige. Den syns tydligt i opinionsundersökningar, men debatten har inte fångat upp denna stora fråga. Ännu har ingen fullt ut lyckats förklara Centerns framgångar så som det verkligen förhåller sig. På samma sätt som denna fråga klyver Moderaterna på mitten, med ett ras i opinionen som följd, lyfter den Centern till fornstora dagars nivåer. Frågan som avses är den om frihet, denna ideologi som ligger till grund för det Svenska samhällets unika och framgångsrika utveckling.

Annie Lööf tog tag taktpinnen och får nu aktivt ta del av den framgång och kraft som ligger i denna frågas natur. Tyvärr är det som att mitt eget parti, Moderaterna inte varit tillräckligt tydlig i frågor som handlar om frihet. Politiska ställningstaganden om frihet, där finns inte möjligheten att vara både Macron och Le Pen. Det finns inget lagom när det handlar om frihet, antingen är det för eller emot som gäller, det är så vi frihetsälskare vill och ska föra debatten. Detta sätt tvingar frihetsmotståndare att konstruera inhumana argument i syfte att skrämma och svartmåla samhället för att kunna vinna anhängare.

I dag är Moderaterna i ett läge i opinionen där det snart inte återstår så värst mycket att förlora. Än finns tid, än finns stora möjligheter att vända skutan inför 2018. Men då krävs stort mod och storslaget ledarskap. Annie Lööf och Centern var först på bollen, men det finns inget som säger att den som sköt första målet i en fotbollsmatch per automatik står som vinnare efter 90 minuter.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: