Valåret 2018


Att ligga under med 0-3 i halvlek behöver inte betyda någonting alls. Det finns en avgrundsdjup skillnad mellan att hamna i underläge och att vara besegrad. Inom idrottens Värld handlar det om att fokusera och att förstå sin motståndare, bygga utifrån sina styrkor och att kämpa för allt vad tygen håller. Känslan är att vi Moderater inte når ut med våra kärnbudskap utan fastnat i djungler av floskler får höger och vänster.

Tiden är slagen får att ta steget in i matchen. I tider som dessa behövs starka Moderater som vågar ta kampen för frihet. Vi behöver stå starka när ofrihetens förvirrade budskap vinner opinion. Det behövs tydligen en skola i frihet.. Ta alla politikens grundläggande utmaningar, om dessa koks ner till minsta gemsamma nämnare så är det frihet som återstår. Kvinnan som får lägre lön än mannen som utför samma jobb känner sig i ett första skede orättvist behandlad, men i grunden är det än fråga om frihet och förmågan att påverka sin handlingskraft på ett sätt så att friheten ökar. Detta är så här vi Moderater har jobbat i alla tider, vi verkar i det tysta för att skapa de stora. Vi är försiktiga och omtänksamma på ett sätt som lyfter och berikar som skapar långsiktighet och hållbara samhällen.

Miljön, säger säkert många att den inte har minsta lilla sak att göra med frihet. Men grunden till all frihet finns i möjligheten att bygga samhällen med ren miljö. Känns kanske lite som att slå in redan öppna dörrar men enkelheten i lättförståeliga budskap skall inte underskattas, speciellt när det finns växande partier i Sveriges Riksdag som vinner framgångar genom att lasta alla samhällsutmaningar på samhällsgruppen invandrade nysvenskar.

Som Moderat har politikens budskap alltid varit självklart, först kommer frihet, sen kommer allt det andra. Därför finns alltid risken att vi Moderater hamnar på s.a.s hälarna i debatten, fråga Bo Lundgren, han kan något om den saken. Men det är inte Bosses fel på något sätt, det handlar om vänsterns förmåga att angripa frihetsbudskapet. Det är i många fall lätt för en vänsterpolitiker att kidnappa frihetsfrågan, då vänsterpolitik bygger på allt gott som kommer av den kamp som förs av oss Moderater. Det vill säga, ingen frihet – inga löner, inget som skall eller bör vara broderligt eller rättvist. Allt kommer av frihet och en individs förmåga att hantera och påverka sin frihet oavsett position, en person som inte upplever eller har någon som helst frihet lär inte heller vara i behov av något annat än just frihet.

Med politiska krafter som t ex Rysslands Putin, finns goda själ att kämpa för frihet. Samma utvecklingen som i Ryssland blossar upp lite var stans ute i Europa. Inte minst i Sverige där landets uttalade främlingsfientliga parti växer så att det knakar. Det är då vi Moderater skall visa upp våra banderoller på temat Frihet. Då behövs en Gösta Boman med kniven i bältet, redo att ta upp kampen för mera frihet. Var har du kniven Anna?

 

 

2 svar

 1. ”Var har du kniven Anna?”

  Fniss, ja inte har hon den i lådan iaf. 🙂

  Trevlig helg på dig!

 2. Du är som en papegoja, Roger som mal om din frihet hela tiden 🙂
  Nu verkar det ju bli Sverigedemokraterna som blir det största partiet efter valet 2018.
  SD är ju det nästa största partiet just nu i mätningarna, de gick ju om moderaterna nyss.
  Politiker som pladdrar bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: