Annas Moderater


En ledare måste få tid att forma sin ledarstil, det är inte sällan så att det behövs några kriser innan ledaren hittar sin stil. Svårigheten handlar om tålamod, en ledare bedöms inte sällan av organisationens med och motgångar.

När det handlar om Anna är det kanske så att fördomen handlat om att bära upp ett tungt ok från företrädaren. Skrivande ser i Anna en ambitiös ledare som brinner för sin uppgift. Men kanske är det så att viljan är starkare än den bild som skapas i väljarnas medvetande. I folkmun handlar det om att växa i den kostym som är tänkt att fyllas ut. Men sanningen är den att allt handlar om att slappna av och våga visa upp flera olika sidor av sin personlighet. Här finns ingen mall, här finns inget rätt eller fel, här finns bara mod att våga vara så personlig som möjligt. Hitta spåret till väljarnas hjärna och hjärta, något som skrivande inte kan se någon mera lämpad. Det finns i stort sett bara ett enda önskemål från skrivandes sida och det är de stora visionerna och mera ideologi, hur ser Anna på sitt framtida Sverige, hur ser drömmen ut?

Det finns en risk med att prata praktiskt om jobb, välfärd och trygghet om det inte byggs in i en personlig vision. En modern ledare behöver kosta på sig att vara personlig och visa dynamik, inte enbart vara duktig och effektiv. Så Anna, våga vara mera Anna, det vinner vi alla på…

 

 

8 svar

 1. Ville inte du ha Elisabeth Svantesson som ledare för moderaterna, Roger?
  Du har ju skrivit det i din blogg tidigare vill jag minnas.
  Anna K Batra gillar jag inte, stel och man får aldrig något svar av henne när media frågar henne något.
  Nu är S högst i mätningarna och SD på andra plats.

  • Hej Linus,
   Jag har mina motiv.. Du kommer att se framöver hur jag tänker..

 2. Kan det inte vara så att Anna är just den Anna som vi ser? Hon har ju trots allt varit partiledare i 3 år nu. Backar vi tillbaka bandet ända till 1998 så finns det ju ett klassisk videoklipp med AKB där hon påstår att Stockholmare är smartare än lantisar(!) Den Anna vi ser där är precis samma Anna som vi ser idag. Hon är den hon är. Att som nu i ett sista desperat försök att ändra sitt sätt är dömt att misslyckas eftersom trovärdigheten är lika med noll.

  • Hej Peter,
   Det är sant att personligheten är svår att förändra, menar kanske inte så.. Jag tänker mera Anna, mera visioner, mer ideologi och lite mindre pragmatism och duktighet..

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Men ideologin och de moderata visionerna är väl desamma som de alltid varit och då kommer vi ju tillbaka till det här med att kommunicera denna politik utåt?

   • Hej Peter,
    Så enkelt är det inte, med Anna driver M åt höger. Jag själv och många med mig vill se ett mera Liberalt M. Det värsta är att jag tror denna rörelse inte sker fullt ut medvetet. Fredrik hade koll på detta och agerade med en tydlig ideologisk agenda. Här finns dagens stora M utmaning, få koll på den ideologiska kompass en..

 3. Ändå anser du att Anna gör ett bra jobb som partiledare fast hon driver ditt parti än mer åt höger fast du vill ha ett mer liberalt Moderaterna. Får nog erkänna att det är svårt att hänge med i din kullerbyttalogik.

  • Hej Peter,
   Jag förstår din förvirring. Jag är inte 100% säker på Anna ståndpunkt ideologiskt. Min utgångpunkt är att hennes utspel om att vara redo att samtala med SD har ofrivilligt fört bort M från Liberala värderingar. På denna punkt borde hon varit mycket mera tydlig. Jag anser att det är nödvändigt att förhålla sig till SD, men då krävs ett förtydligande av var man själv står. Här har Annie lyckats väldigt bra, hon både förhåller sig och står upp för sina värderingar. Ett skolexempel på ett plan, men kanske mindre lyckat på ett annat då hon enbart valt att ta avstånd. Jag tror att detta kommer att bli en försvårande omständighet om t ex SD släpper fram AKB som statsminister. Då har Anna redan gjort sitt jobbiga jobb med att förhålla sig till SD. Då finns risken att både Annie och vem som då leder L att få hantera en intern svekdebatt.. Jag menar att Anna gjort det som påsikt bäst gynnar M. Menar också att det än finns tid för Annie att skapa samma förhållningssätt till SD, vänja sig själv och sina väljare med att SD kommer att få parlamentariskt inflytande, hur oönskat det än må vara..

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: