Utanförskap, snart ett ”modeord”.


Denna blogg startades av två orsaker, delvis sprida Liberalismen, delvis att belysa ett utanförskap som då tycktes omöjligt att hantera. Året var 2006, tiden då inte många trodde att en Borgerlig Allians skulle sitta vid makten under de två kommande mandat-perioderna. På samma sätt som många då inte förstod att nästan var 5;e Svensk var utanförsatt. Många pratar idag om stora problem med utanförskap, man faktum är att Sverige hade fler utanförsatta 2006 än idag. Som inte detta var tillräckligt hade Socialdemokraterna dolt utanförskapet i diverse olika reformer som bemyndigade ett växande utanförskap. Denna bloggs egna undersökningar pekar på att fram till året 2006 befann sig 25% av Sveriges befolkningen i utanförskap.

Vad var det då som hände, precis som med mycket annat finns både ett långt och ett kort svar. Det korta svaret är att Socialism inte är en långsiktigt hållbar ideologi, den låter bra och rättvis, med den är oändligt grym. Den vänder sig aktivt emot mänskliga strävanden och drivkrafter, berövar och river upp frihet och förlamar initiativ. Den leder fram till det tillstånd som inom psykologin kallas apati, den som är nyfiken eller inte känner till innebörden av ordet bör absolut göra Googling..

Utanförsatt är den individ som inte tillhör, eller aktivt bidrar med sina förmågor på ett sätt som skapar frihet i ett fritt öppet samhälle. Utanförskap kan mycket väl vara frihetens absoluta motpol, det är här Liberalismen kommer in i bilden. Som Liberal och Moderat är det en absolut kamp att bekämpa allt som hotar frihet i alla dess olika former. En sann Liberal klarar inte av att se ofrihet, det är en smärta att bevittna individer som är ofria, eller inte känner förmågan att påverka sin unika frihet.

Att bekämpa ofrihet är en tyst kamp, en kamp som handlar om att bereda sina medmänniskor verktyg att komma i gånga med sin frihetskamp. All frihetskamp är individuell, hela tanken med Liberalismen är den fria individen i det fria öppna samhället. Alla med minsta fattningsförmåga förstår att detta är en kamp som måste utföras på alla plan, utifrån alla frontlinjer. Men det är en kamp som kan utföras av alla, vid alla tillfällen, vid alla platser, under alla tidpunkter…

 

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: