Ideologi i vardagen


Almedalen står för dörren, nya storslagna politiska budskap väntar på att fyras av, likt nyårsraketer skjutas ut över befolkningen med förhoppning om att vinna nya anhängare samt att blidka medias granskande ögon. En inte vild gissning låter göra gällande att partier och allianser kommer att följa en ganska väl intrampad stig.

Den uppmärksamme har kanske märkt att Liberalismen under Emmanuel Macron har antagit nya dimensioner. Det är denna bloggs uppfattning att Macron stora styrka handlar om den ton han lägger an i sina tal. Han talar till varje Fransk medborgare, han använder Liberalismens största styrka, nämligen varje unik persons kamp för frihet. Macron lyfter in Ideologi i varje persons vardag. Det kan mycket väl vara så att Emmanuel Macron är den 2:e politiker i Världen som verkligen fullt ut förstår Liberalismens kärna. I Sverige finns i stort enbart en politiker som bedriver Liberalismen ungefär som Macron och det är Centerpartiets ledare Annie Lööf. Denna blogg ser det som ett tecken i tiden att hon och Centerpartiet vinner opinion.

Detta är något ganska nytt som nu händer i Svensk politik, det är nog så att många än idag inte fullt ut förstår den ideologiska bakgrundsbild som var Fredrik Reinfelds drivkraft, när Moderaterna och Sverige lyftes till 8 år med sällan skådad framgång. Men Fredriks 8 magiska år var en elegant uppvisning i hur Liberalismen bäst praktiseras, så väl att inte ens hans politiska motståndarna fullt ut förstod vad som hände. Det som nu sägs kan låta konstigt, men sannolikt är Fredriks 8 magiska år, en inspiration som Macron mycket väl kan ha med sig i sin dagliga politiska gärning.

Alla ledare har sin unika stil, ingen mår bra av att kopiera någon annan. Men Moderaterna måste in på denna stig, det är här partiet skall agera, det är här Moderaterna återigen kan växa till ett parti med 30% väljarstöd.

 

9 svar

 1. Vet inte vilken sorts låtsasvärld du lever i men att Macron skulle tala till varje fransk medborgare är helt enkelt inte sant då endast 43 procent av de röstberättigade gick och röstade i det franska valet. Varför bidrar du till att sprida falsk information? Är det inte nog med fake news?

  Du skriver: ”Moderaterna och Sverige lyftes till 8 år med sällan skådad framgång”. Om det nu var en sådan fantastisk framgång, varför röstade svenska folket isåfall bort Alliansen? Var det för att man inte orkade med all framgång? Var det för att alla fick det så väldigt mycket bättre? Eller var det något annat?

  • Hej Peter,
   Det enkla svaret är att Sverige inte var redo för frihet. Det kommer att behövs ytterligare några ideologiska stålbad innan Sverige kan fortsätta på frihetsspåret.. 🙂

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Så när ett folk i ett demokratiskt val väljer något annat så menar du på fullaste allvar att de inte är redo för ett annat alternativ?

    Goddag yxskaft.

   • Hej Peter,
    Du är antagligen inte mottaglig för denna typ av argument, men valet 2014 stod mellan en utveckling i riktning mot mera frihet, mindre statlig inblandning och så direkt motsatta, vilket resulterade i att SD började växa. Alltså en ännu mera ofri form av politik än den som torgförs av S. Om inte detta är en tydlig signal att Sverige inte är redo för mera frihet så vet då inte jag… 🙂

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Så vad du säger är att en fånge som sitter i isoleringscell hellre väljer att fortsätta sitta där än att välja friheten?

  • Hej Peter, nästa så att man börjar tro att du förstår vad du pratar om.. Men så väl kan det ändå inte vara 😉

   • Well, det är inte så svårt att förstå varför stödet till det ”frihetliga” moderaterna minskar. Inte heller är det svårt att förstå varför Liberalerna som parti aldrig någonsin kan komma upp till några högre siffror då allt vad de vill är det som majoriteten inte vill.

   • Hej Peter,
    Vet inte hur du tänker, men har gjort ett försök att förklara utifrån mitt perspektiv.. 🙂
    Då utgår jag såklart ifrån att du förstår sammanhanget.. Men det gör du väl.. eller…

    Hälsningar
    Roger Södervall

 3. Ditt perspektiv är glasklart! Det tycks som om väljarna också ser det lika klart! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: