Politikens Gosse Ruda


Det som alla ser som ett orosmoment, något som ställer till problem och måste motarbetas till varje pris. Invandring och migration, dessa två dynamiska element som varit avgörande i mänsklighetens evolution, har blivit Gosse Ruda i dagens upplysta Värld. Det har upprört och skakat om samhälle efter samhälle på ett sätt där vuxna balanserade människor tappat både sans och balans.

Hur har då detta ens varit möjligt, vad är det då som är så hotfullt med att människor migrerar, flyr och invandrar, osv? Det florerar en mängd olika mer eller mindre fantasifulla teser, men ingen är direkt bärkraftig eller ens trovärdig. Men den mera allmänt spridda uppfattningen är att det skall vara dyrt för ett land att låta människor invandra. Den som kan minsta lilla samhällsekonomi vet vad det kostar när en nyfödd invånare växer upp och blir vuxen. Varje invandrad person är såklart inte en vuxen människa, färdig med utbildning, redo att börja jobba och betala skatt, men varje vuxen invandrad person som kan börja jobba är en samhällsekonomisk vinst.

Att invandring i stora volymer är förenat med utmaningar för ett samhälle förnekas enbart av den som saknar verklighetsuppfattning. Men den som inte kan se vilken enorm potential som tillförs ett samhälle med aktiv fungerande migration lider av fullt utvecklad idioti.

Invandring kan aldrig någonsin släppas fri, något som aldrig ens varit nära att inträffa i Sverige. Alla som anländer till Sverige i syfte att söka asyl prövas enligt lager och regler som bl. a internationell rätt och mänskliga rättigheter. Utifrån vart rädslan kommer att Sveriges gränser på något sätt skulle öppnas på vid gavel, där människor fritt skall får vandra in och ut ur landet som Svenska medborgare är en väl borgad hemlighet. Kan det vara så att SDs växande opinion bygger på en allmänt spridd rädsla att Sverige löper risk att invaderas av migrerande flyktingar? Flyktingar som i spridda skurar kommer att invadera den Svenska arbetsmarknaden på ett aggressivt sätt, så att infödda Svenskar förlorar sina jobb. Galenskap kan tyvärr ha många olika ansikten, men här hånar galenskapen sina anhängare…

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: