Det fria demokratiska rummet


Almedalen står för dörren, en chans för vanliga människor att få komma nära politikens elitspelare. Ur detta kan mycket gott födas, här blandas vardagen med djup ideologi och en närhet till vad frihet och demokrati egentligen byggs upp utifrån. Ur ett globalt perspektiv är Almedalen antagligen unikt, därför är det extra viktigt att stå upp för och försvara krafter där frihet och demokrati alltid kommer högst upp på agendan.

Ur detta perspektiv är det svårt för en sann Moderat med Liberala värderingar att lämna över detta forum till krafter som uppenbart har andra avsikter och drivkrafter än frihet, demokrati och det okränkbara människovärdet som sin politiska kamp. Men så går tanken ytterligare ett varv, vad är en kamp för frihet om den inte skall kunna användas av krafter som inte har frihet, demokrati och det okränkbara människovärdet som sin politiska kamp. Liberalismen är till för alla, även för dem som inte tror på frihet som samhällsbärande kraft. Det är så att Liberalismen är den fria tankens drivbänk, hur skall en tanke kunna känna av sin relevans om den inte får levas ut, något som aldrig kan undvikas är skapandet av erfarenheter. Kanske är det så att den fria tankens största styrka är att den alltid kan tänka en ny tanke som är bättre.

Det är därför viktigt att t ex Sverigedemokrater, Nazister och Marxister får sin plats i det öppna fria demokratiska rummet, hur skall annars den fria tanken få bemöta dessa mörka ideologier. Men viktigast av allt är att alla skall få chansen att värdera Liberala samhällsideal i ett fritt, öppet, tryggt och demokratiskt samhällsrum.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: